Homeopatia, tine bolile departe

Bacteriile si virusurile ataca mai ales atunci cand rezistenta organismului sau imunitatea sunt scazute, iar acest lucru se poate intampla din nenumarate cauze.

Putem lupta cu virusurile si bacteriile cu antibiotice, antiinflamatoare, vaccinari sau interventii chirurgicale de extirpare a polipilor si amigdalelor, dar acestea nu fac nimic pentru a corecta o imunitate scazuta, dovada recidivele dupa multe dintre aceste metode terapeutice.

Tratamentul homeopat ajuta foarte mult la corectarea imunitatii copiilor, deoarece poate actiona asupra cauzei dereglarii rezistentei organismului, stimuland pur si simplu forta proprie de vindecare.

Medicul homeopat isi propune in demersul sau terapeutic nu doar sa inlature simptomele (tuse, secretii abundente, nas infundat, dureri de cap, de urechi, fenomene alergice, febra si nelipsita scadere a poftei de mancare), ci si sa trateze cauza bolii, indreptand organismul spre insanatosire.

Aceasta cauza poate fi numita imunitate scazuta si are o consecinta foarte neplacuta: receptivitate crescuta la infectii de orice fel: respiratorii, digestive si/sau cutanate, cand, frecvent, pielea copiilor este iritata, uneori unele dintre eruptii sunt pruriginoase, iar prin scarpinarea excesiva pot sa produca mici leziuni, care nu de putine ori se si infecteaza.

Multe dintre aceste simptome pot fi normale in evolutia unei boli spre vindecarea ei, insa atunci cand perioadele de sanatate sunt prea des intrerupte de alte raceli si gripe urmate de diagnostice de amigdalita, traheita, bronsita sau chiar forme mai grave, este nevoie sa se apeleze la o consultatie mai atenta, pentru a se rezolva problema.

Remediul homeopat este cunoscut pentru eficienta sa in prevenirea si tratarea unor probleme ale aparatului respirator si nu numai, caci in functie de poarta de intrare slabita a organismului, boala se poate instala oriunde.
34% dintre francezi recurg la remedii homeopatice. In Marea Britanie si SUA, vanzarile de tratamente homeopatice cresc in medie cu 15-20% pe an.

In functie de particularitatile fiecarui pacient, medicamentul homeopat poate fi prescris in urma consultatiei in mai multe scheme terapeutice, in functie de: varsta copiilor, debutul simptomelor, sensibilitati mostenite sau dobandite etc.

Homeopatia dispune de multe solutii cu efecte minunate in cresterea imunitatii copiilor. Nu uita ca o alimentatie corecta si echilibrata poate fi, in multe cazuri, solutia mentinerii unei imunitati bune mult timp.

Puterea exemplului personal este cea mai inalta forma de educatie; copilul va manca ceea ce vede la cei din jurul lui, asa ca arata-i cat mai des cum sa rontaiasca mere, morcovi sau orice preferi, dar nu-l lasa sa consume doar ceea ce vede in reclame, crezand ca doar asta inseamna sa mananci ceva bun.

Recomand in aceasta perioada sa se manance in special mere, pere, struguri, prune, pepene, fructe de padure, afine, zmeura, coacaze rosii sau negre, care au o mare cantitate de vitamine si minerale naturale.

Invata copilul cum sa manance calm, fara sa se grabeasca, sa mestece bine alimentele, sa nu bea apa inainte de masa sau intre feluri de mancare, sa nu priveasca la televizor, sa se joace sau sa faca altceva in timp ce mananca.

Evita, pe cat posibil, sa dai copilului alimente conservate, mancare fast-food, sucuri dulci si acidulate, care contin multe substante chimice toxice si care nu au niciun aport nutritiv.

Primavara si vara organismul cunoaste o dezvoltare maxima: atunci este timpul sa pregatim rezistenta de care avem nevoie in anotimpul rece. Traind impreuna cu anotimpul, invatam sa cunoastem natura si legile ei, iar copiii au mare nevoie de aceasta lectie.

Miscare in aer liber
Este indicat ca cel mic sa petreaca mult timp in aer liber. Sportul, oricare ar fi el, daca este practicat cu placere de copil si mai ales consecvent, asigura o mai buna oxigenare a organismului si o dezvoltare fizica armonioasa. Inotul ar fi unul dintre acele moduri complexe si foarte agreabile de a face miscare.

Nu neglija odihna
Pentru sanatatea copiilor este foarte important programul. Este bine sa se respecte orele de somn. In dormitorul celui mic este indicat sa fie reduse la maximum posibil sursele de radiatii electromagnetice (date in special de la telefonul mobil, aparate electrice/electronice, televizor, computer), care le pot influenta negativ starea de sanatate fizica si psihica.

Consultant: dr. Iulia Padureanu, homeopat. Cabinet de homeopatie „Similimum'
Foto: Dreamstime.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate