Hrana solida – asa da, asa nu

Prima piatra de incercare pentru o mama este introducerea alimentelor solide. Daca tehnica alaptatului se deprinde relativ repede, primele alimente solide dau batai de cap: cand le intro-ducem, cum, ce facem cand le respinge, de ce bebelusul nostru nu vrea ce altii adora etc. Iata cateva reguli.


Pozitia este importanta

Pentru ca momentul mesei sa nu fie unul tensio­­­­­­­­­­­­­nat, este important sa asigurati intai conditiile tehnice. Daca in timpul alaptarii sau hranirii cu biberonul bebe era obisnuit sa stea tolanit in brate la mama, uneori chiar culcat pe pat, pe lateral (sunt femei care gasesc aceasta pozitie de alaptat confortabila), acum pozitia bebelusului trebuie sa fie verticala sau semi-verticala. Pe la 5 luni, cei mai multi dintre bebe-lusi pot sta in fundulet, daca sunt sprijiniti.

Ti­­­­neti-l fie in brate, cu spatele lipit de voi, fie intr-un scaun-sezlong special, intr-o pozitie aproape de verticala, care sa nu-i solicite coloana foarte tare. Din momentul in care sta comod, bebe se poate concentra la masa.

Citeste continuarea in revista Baby ianuarie-februarie 2012.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista