„I-au spus că sta prea mult pe TikTok!” Drama unei adolescente grav bolnavă și ignorată de medici

O mamă susține că medicii au dat vina pentru afecțiunea neurologică rară a fiicei sale pe faptul că i s-a permis să „stea prea mult TikTok'.

Fiica lui Helen Huitson, Jessica Huitson, a început să experimenteze mișcări corporale „ciudate' în martie 2021 și părea „incapabilă să stea nemișcată'. Jessica, acum în vârstă de 15 ani, nu a putut să-și controleze corpul și apoi a început să dezvolte și unele ticuri verbale, care variau de la repetarea scuzelor până la limbajul abuziv.

Cam în același timp în care s-a dezvoltat Tourette, Jessica a început să se lupte cu crize non-epileptice, având până la 120 de episoade pe zi.

În ciuda faptului că a fost dusă la spital de mai multe ori, mama ei a spus că a rămas stupefiată când medicii au dat vina pe „anxietate' pentru suferința tinerei.

Cu toate acestea, mama ei, în vârstă de 49 de ani, a fost și mai îngrozită atunci când doctorii au sugerat că fiica ei pur și simplu se uită prea mult la TikTok și că „preface' în timpul crizelor, imitând simptomele persoanelor cu epilepsie pe care le văzuse online.

Experiența ei a venit în urma medicilor britanici care au raportat că o „explozie' de copii dezvolta ticuri ca urmare a presiunilor psihologice ale pandemiei de Covid.

Citește și – Doi băieței, gemeni, se luptă pentru viețile lor după ce au fost diagnosticați cu o afecțiune extrem de rară

În cele din urmă, fata a fost diagnosticată într-o clinică privată cu tulburare neuropsihiatrică autoimună pediatrică asociată infecțiilor streptococice.

Se crede că afecțiunea este un răspuns imunitar anormal la o infecție apărută în corp.

Cu toate acestea, cercetarea cu privire la această afecțiuneeste limitată, ceea ce înseamnă că unele diagnostice sunt considerate controversate și nu există ghiduri medicale oficiale pentru diagnosticare în Marea Britanie.

Helen speră acum să crească gradul de conștientizare cu privire la susținerea acestei afecțiuni rare.

„Ea a trecut de la a fi pe deplin capabilă, de la a face totul pentru ea însăși la a nu mai putea face nimic, a nu putea merge, uneori fiind complet paralizată, incapabilă să vorbească', a spus mama fetei.

„Nu mai văzusem niciodată o criză în viața mea. Au început și nu s-au oprit niciodată. Ni s-a spus „e sănătate mintală, e anxietate, nu putem face nimic, luăm-o acasă'. Ne-a spus cineva din spital că afecțiunea a fost provocată pentru că îi permiteam prea mult acces la TikTok'– a adăugat ea.

După primirea diagnosticului, Jessica a fost adusă la departamentul de pediatrie al NHS din Darlington, dar Helen susține că sunt limitări în ceea ce privește modul în care se poate trata această afecțiune.

Foto –


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton