Iarnă blândă – activități de exterior pe care le poți face împreună cu cei mici

Dacă nu ești cel mai mare fan al temperaturilor scăzute și sporturilor de iarnă pe zăpadă sau pur și simplu iarna blândă din acest an te-a luat prin surprindere, acest articol este pentru tine. Iernile blânde cu temperaturi moderate au devenit o constantă în ultimii ani. Termometrele scad cu greu sub zero grade, zăpada este din ce în ce mai rară, mai ales în marile orașe. De aceea, trebuie să îți adaptezi activitățile în aer liber la noile condiții climatice. Dacă acum câțiva ani parcurile erau pline de copii care se bucurau de primii fulgi de nea, acum săniile sunt înlocuite de trotinete și triciclete pentru copii.

Citește în continuare și află care sunt recomandările noastre de activități de exterior pe care le poți planifica într-o iarnă blândă.

Activități outdoor în mediul urban

Orașul rămâne cel mai la îndemână loc de joacă. Pentru weekend-urile și mini vacanțele când nu ai timp să planifici o excursie, te poți relaxa alături de copii în parcul preferat și puteți încerca o mulțime de activități de exterior. Parcurile urbane îți pun la dispoziție zone special amenajate pentru trotinete de copii, dar și pentru tricicleta copii, unde cei mici se pot plimba în siguranță. Poți opta și pentru spații de joacă sau terenuri de sport. Tot ce îți rămâne de făcut este să alegi activitatea preferată și un echipament confortabil. Iată care sunt propunerile noastre de activități pentru întreaga familie:

  • Explorați un parc nou în fiecare weekend și plimbați-vă pe străzile orașului, descoperind noi locuri spectaculoase;
  • Echipați-vă cu casca de protecție și aventurați-vă pe străzile orașului fie pe trotinete de copii și adulți, fie cu triciclete și biciclete;
  • Vizitați târgurile de sezon organizate în aer liber;
  • Alege un loc special amenajat și organizează un picnic care să includă mâncarea preferată a copilului tău;
  • Planifică o sesiune de sport în aer liber care să îmbine distracția cu mișcarea fizică.

Activități la munte alături de copii

Când vrei să crești nivelul de relaxare și adrenalină, muntele creează cadrul perfect, unde poți încerca o varietate de activități de exterior alături de copii. O iarnă blândă îți oferă toate condițiile de care ai nevoie să planifici activități outdoor în siguranță. Soarele, deși cu dinți, este sursa de vitamina D de care ai nevoie, temperaturile moderate îți permit să te miști liber, în timp ce aerul rece și proaspăt te reîncarcă cu energie la fiecare pas. Vrei să afli cum te poți distra alături de copii la munte? Află chiar aici:

  • Drumețiile pe trasee amenajate sunt mereu o idee inspirată care îți oferă o binemeritată doză de relaxare. Începe cu trasee ușoare și scurte, perfecte pentru copii, și încurajează-i să se bucure de fiecare moment petrecut în aer liber;
  • Parcurile de aventură îți pun la dispoziție o varietate de activități într-un cadru sigur, de la tiroliene la cățărări și trasee cu obstacole. Copii le vor îndrăgi și își vor consuma energia într-un mod constructiv;
  • Plimbările cu telegondola sau telecabina către cele mai înalte vârfuri ale munților sunt o experiență de neuitat pentru copii, mai ales când excursia se încheie cu o ședință foto care marchează cucerirea celui mai înalt versant.

Chiar dacă peisajul de iarnă s-a schimbat în ultimii ani, îți poți adapta lista cu activități de exterior alături de copii și familie. În oraș sau în afara acestuia, vei găsi mereu o activitate nouă sau un traseu care așteaptă să fie explorat. 

Sursa foto: Freepik


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial