Iată 3 lucruri pe care trebuie să le știi dacă bebelușul tău are strabism

Părinții, dar mai ales părinții care au primul copil, au tendința să fie foarte grijulii și atenți atunci când vine vorba despre copilul lor. Astfel, observă și până cele mai mici imperfecțiuni, iar acesta nu este un lucru negativ, ci din contră. Dacă ai observat la bebelușul tău faptul că are ochii încrucișați sau că unul dintre ei nu este în regulă, dar nu știi foarte multe informații despre acest lucru, citește în continuare pentru a afla câteva lucruri de bază.

Descoperă 3 lucruri importante despre strabismul la copiii mici

Nu se știe exact de ce apare

Strabismul apare atunci când mușchii ochiului nu funcționează împreună, dar ce se întâmplă exact nu se cunoaște în majoritatea cazurilor. Este bine de știut că mușchii ochilor se întăresc după naștere, deoarece copilul își folosește ochii din ce în ce mai mult. Până când nu dezvoltă o forță adecvată, este foarte frecvent să se întâlnească strabismul la un nou născut. Acest lucru nu necesită tratament în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, unii copii sunt mai expuși riscului de a dezvolta strabism decât alții.

Se poate moșteni

A avea un părinte sau un frate cu strabism crește șansa unui copil de a avea și el această afecțiune. Alți factori care pot crește riscul ca strabismul să apară includ probleme neurologice sau musculare. Strabismul poate apărea și la copiii cu alte probleme oculare, cum ar fi hipermetropia sau susținerea unui traumatism ocular. Ca rezolvare, există operație de strabism la copii, așa că nu ezita să contactezi o echipă de specialiști pentru acest lucru. 

Uneori poate fi greu de recunoscut

Atunci când te gândești la ochii încrucișați, ai putea crede că este afectat un singur ochi, dar strabismul îi poate afecta pe amândoi. În plus, nu doar că îi poate afecta pe amândoi, dar starea poate provoca alinierea greșită a ochilor în orice direcție. Pentru a evita orice situație și dacă îți dorești să știi mai multe informații pentru a te pregăti în caz de orice, afla care sunt cauzele si simptomele strabismului la bebelusi și ia măsurile de precauție necesare.

Asigură-te că bebelușul tău beneficiază de cele mai bune servicii medicale și că poate scăpa de probleme precum strabismul primind rapid tratamentul de care are nevoie. Pe infosan.ro vei găsi informațiile de care ai nevoie și cadru medical specializat pentru a răspunde nevoilor bebelușului tău. Detectarea din timp și tratamentul sunt necesare pentru a preveni apariția ambliopiei. Acela este momentul în care creierul oprește comunicarea cu ochiul afectat, ceea ce poate agrava în mod semnificativ situația și implicit, vederea copilului. Dacă strabismul nu este tratat, uneori poate provoca ambliopie permanentă. Ajută-l pe cel mic să vadă!

Sursa foto: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau