Idei inedite de cadouri de casă nouă

Fără categorie

Când mergi în vizită la cineva care tocmai ce s-a mutat într-o casă nouă, trebuie să îi duci un cadou – este o tradiție răspândită nu doar în România, ci și în alte țări.

Dacă ai fost invitat la o petrecere de casă nouă și ești în pană de idei atunci când vine vorba de cadou, informațiile de mai jos îți vor fi de mare ajutor. Fără alte introduceri, iată recomandările noastre de cadouri personalizate de casă nouă!

  • Echipamente electrocasnice

Este adevărat faptul că în urmă cu câțiva ani, cele mai populare cadouri de casă nouă erau electrocasnicele. Astăzi, oamenii evită să mai ofere astfel de obiecte cadou și pe bună dreptate. Proprietarii locuinței își pot amenaja spațiul după bunul gust – unii aleg electrocasnice incorporabile, alții aleg aceste echipamente în funcție de culori sau stilul de amenajare. S-ar putea ca acel aparat de cafea la care te gândești să nu fie tocmai un cadou inspirat, mai ales dacă nu se potrivește cu restul amenajării locuinței. Așa că, dacă cuplul mutat în casă nouă nu îți cere în mod expres să cumperi un anumit echipament electrocasnic, ar fi bine să te orientezi către alt tip de cadouri. 

  • Decorațiuni pentru casă 

Rame foto, tablouri personalizate cu un mesaj de suflet, o plantă ce simbolizează bogăție, noroc și fericire, o hartă de perete răzuibilă (dacă prietenii tăi sunt pasionați de călătorii și aventuri) – există multe opțiuni pe care le poți lua în considerare. Îți propunem să te orientezi în mod special către decorațiunile personalizate, nu către cele în serie, ce se regăsesc în orice magazin și orice locuință. Fii original și oferă cadou un tablou, o ramă foto sau o decorațiune ce va căpăta cu timpul și o valoare emoțională neprețuită. 

  • Un gadget smart

O altă idee bună și practică de cadou pentru casă nouă este un gadget smart – un aspirator robot, un purificator de aer, un baby monitor dacă cuplu așteaptă și un copil. Un astfel de gadget smart se va integrat perfect în orice fel de locuință, indiferent de stilul de amenajare. În plus, va ușura treburile casnice și va crește calitatea vieții și confortul la interior. Așadar, dacă vrei să investești într-un cadou mai scump, alege un astfel de gadget smart. 

Cadouri simbolice oferite de casă nouă – ce superstiții există?

Tradiția spune că în momentul în care calci într-o casă nouă, trebuie să duci diverse lucruri, cum ar fi: sare și pâine pentru că aduc belșug, vin pentru a fi mereu voie bună în casă, miere pentru ca proprietarii să aibă parte doar de momente fericite, lumânări parfumate pentru a fi mereu armonie în casă și un obiect din lemn pentru că simbolizează stabilitatea. Este o superstiție inedită pe care, surprinzător, mulți o urmează – ai crede că astfel de obiceiuri mai există doar la sat, însă se pare că tradițiile încep să prindă din nou viață și în mediul urban. Dacă și tu ai auzit de această superstiție și ai vrea să o urmezi, ar fi bine să vorbești cu restul invitaților și să vă organizați pentru a duce împreună toate aceste lucruri. Nu ar fi o situație prea plăcută dacă 5 invitați ar apărea cu pâine, vin, miere și lumânări parfumate pentru că așa cere tradiția. Chiar și așa, dacă tu ești cel desemnat să duci obiectele de casă nouă, îți recomandăm ca pe lângă acestea, să oferi și un cadou personalizat.

Până la urmă, ce simbolizează cadoul de casă nouă? Nu este foarte clar dacă reprezintă un semn al belșugului, al norocului sau al armoniei, însă această tradiție datează de câțiva zeci de ani. Cei care te invită la o petrecere de casă nouă vor să împărtășească alături de tine această bucurie și împlinire, iar datoria ta morală este să duci un cadou util pentru fericiții proprietari. Nu te opri la cadourile scumpe, care nu simbolizează nimic și care nu sunt folositoare. La fel ca în cazul cadourile oferite cu alte ocazii, și cele pentru casă nouă ar trebui să fie alese cu grijă și atenție la detalii. Iar dacă ești în pană de idei, cel mai bine ar fi să întrebi proprietarii de ce au nevoie – chiar dacă nu vor fi surprinși de cadoul tău, cel puțin se vor bucura de el.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din