Idei de gustări pentru pachețelul de la școală

Iată câteva idei de gustări sănătoase și gustoase perfecte pentru grădiniță sau școală. Chiar și cei mai pretențioși micuți le vor adora.

Indiferent dacă micuțul este la grădiniță sau la școală, dilema pachetului cu gustare este aceeași. Parcă nu-ți mai vine nicio idee, răspunsurile copilului nu te ajută prea mult, iar faptul că se întoarce cu el intact acasă nu e deloc încurajator. Există soluții salvatoare? Bineînțeles, trebuie doar să arunci o privire peste propunerile noastre și vei vedea cum totul se poate schimba radical. De la sendvișurile anoste la gustarea amuzantă și sănătoasă nu este decât un pas. Iar partea și mai bună este că ideile propuse sunt ușor de preparat, atractive pentru micuți și pot fi puse atât în pungi de hârtie, cât și în caserole.

Sendviș cu unt de arahide și banane

Da, ai văzut bine. Propunerea aceasta este super delicioasă, iar copiii o adoră. Așadar, pe o felie de pâine, de preferat cu semințe, unge unt de arahide. Peste, așază câteva felii de banană și acoperă cu încă o felie de pâine. Dacă micuțul iubește arahidele, alege un unt de arahide ce conține și bucăți. Va face sendvișul mai interesant.

Sendviș cu avocado și banane

Amestecul de banane și avocado este super delicios, iar copiii vor devora, pur și simplu, acest sendviș. Trebuie să cureți un avocado și să-l amesteci cu o jumătate de banană. Îl poți pisa cu furculița sau poți folosi blenderul vertical. Depinde cât de moale vrei să fie amestecul. Pe un biscuite integral, pui compoziția și o acoperi cu un alt biscuite integral. Poți folosi chiar și biscuiți simpli sau rondele de orez.

Rulou cu brânză, prosciutto și castravete

Pentru această gustare, ai nevoie de o piadină (sau o lipie) pe care o ungi cu cremă de brânză și peste care pui fâșii de prosciutto și felii de castravete. Rulezi piadina, strângi bine și o tai în bucăți.

Rulou cu humus și roșii

Într-o tigaie, încălzește puțin o lipie și pe o parte, și pe cealaltă. Unge lipia cu pastă de humus, iar peste pune felii de roșii cherry. Rulează bine și taie în bucăți.

Sendviș cu pastă de ton și castravete

Pentru prepararea pastei de ton, ai nevoie de următoarele ingrediente: o conservă de ton în ulei, o cutie de cremă de brânză și un sfert de pachet de unt. Scurge tonul de ulei și pune-l într-un recipient. Peste el pune crema de brânză și untul la temperatura camerei. Le amesteci ușor cu blenderul vertical până obții o pastă fină. Unge o felie de pâine integrală cu pasta de ton, pune câteva feliuțe de castraveți proaspeți și așază o altă felie de pâine integrală peste ele.

Minibrioșe cu brocoli și brânză

Fierbe câteva buchețele de broccoli până se înmoaie. Separat, bate 3 ouă cu 3 linguri de lapte și cu un sfert de cană de brânză telemea rasă. Adaugă sare și piper după gust. Peste amestecul obținut, pune buchețelele de broccoli și încorporează-le ușor. Pregătește câteva forme de brioșe, unge-le cu puțin unt topit și pune compoziția în ele. Dă-le la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de aproximativ 20 de minute până se rumenesc.

Batoane cu nuci, semințe și fructe uscate

Pentru această gustare, ai nevoie de 125 g unt topit, 75 g zahăr brun, fulgi de ovăz, fulgi de cocos, semințe, un mix de fructe uscate și 45 ml miere. Într-un vas, se pun la fiert pentru aproximativ 5 minute untul topit și zahărul brun. Peste el se adaugă amestecul de miere cu fulgi de ovăz și fulgi de cocos, dar și mixul de fructe uscate și semințe. Se amestecă ușor, iar compoziția obținută se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă 30 de minute. După ce se răcește, se taie în formele dorite.

Iată, așadar, câteva idei de gustări care, cu siguranță, vor avea mare succes în rândul copiilor.

Sursă foto: freepik.com

(P) Material publicitar realizat de Biodeck


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial