Idei de rețete delicioase și sănătoase care pot fi gătite pe grătarul electric Weber

Bucătăria modernă oferă o gamă largă de aparate de gătit care ne permit să gătim mâncarea într-un mod mai sănătos, mai rapid, dar și extrem de gustos, iar Weber grill electric este unul dintre acestea. Singurul lucru rămas este să descoperi rețeta preferată. Tocmai de aceea, prietenii noștri de la PEFOC ne-au pregătit câteva idei de rețete delicioase și sănătoase care pot fi gătite pe grătarul electric pentru întreaga familie, de la cel mic, până la bunic! 

1. Burgeri de vită

Puneți câteva chifle în cuptor să se încălzească. În timp ce se încălzesc, formați bucăți de carne de vită în forme cât mai plate pentru a face burgerii. Încingeți grătarul electric și puneți burgerii pe grătar, lăsându-i să se gătească timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Între timp, adăugați brânză cheddar deasupra fiecărui burger și lăsați-o să se topească. Asamblați burgerii pe chiflele tartinate cu puțin unt și adăugați alte ingrediente la alegere, cum ar fi salată, roșii, ceapă, crispy bacon și sosuri după gust.

2. Pui cu legume

Tăiați câteva legume în bucăți mici, cum ar fi ardei, dovlecei și ceapă, și amestecați-le într-un bol cu sare, piper și ulei de măsline. Tăiați pieptul de pui în bucăți egale și amestecați-le cu legumele. Încingeți grătarul electric și puneți puiul și legumele pe grill, întorcând-le frecvent, timp de aproximativ 10-12 minute sau până când puiul este gătit complet.

3. Somon cu sos de lămâie și mărar 

Într-un bol mic, amestecați ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper și mărar. Puneți bucățile de somon pe grătarul electric și ungeți-le cu amestecul de sos. Lăsați somonul să se gătească timp de 5-7 minute pe fiecare parte, sau până când este gătit. Serviți cu felii de lămâie și mărar proaspăt.

4. Kebab de legume 

Tăiați legumele în bucăți egale și amestecați-le într-un bol cu ulei de măsline, sare și piper. Puneți legumele pe frigărui de lemn și încingeți grătarul electric. Puneți kebaburile de legume pe grătar și lăsați-le să se gătească timp de aproximativ 10-12 minute, întorcându-le frecvent, până când legumele sunt fragede și ușor maronii.

5. Creveți cu usturoi și lămâie 

Tot așa, Într-un bol, amestecați ulei de măsline, usturoi tocat fin, suc de lămâie, sare și piper. Adăugați creveți curățați și amestecați bine pentru a-i îmbrăca în sos. Puneți creveții pe grătarul electric și lăsați-i să se gătească timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau până când sunt ușor maronii și nu mai sunt translucizi. Serviți cu felii de lămâie și pătrunjel tocat pentru o aromă delicioasă.

6. Brânză de capră cu roșii cherry și busuioc

Tăiați roșiile cherry în jumătate și amestecați-le cu sare, piper, ulei de măsline și frunze proaspete de busuioc. Încingeți grătarul electric și puneți felii de brânză de capră pe grătar. Lăsați brânza să se gătească timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau până când începe să se topească și să devină ușor maronie. Asamblați brânza topită cu roșiile cherry și busuiocul și serviți ca aperitiv sau ca garnitură pentru alte feluri de mâncare.

7. Fasole cu bacon 

Tăiați baconul în bucăți mici și puneți-l pe o tigaie la foc mediu până când acestea devin crocante. Adăugați conținutul unei conserve cu fasole din comerț (sau fasole gătită) peste bacon și amestecați-le împreună. Apoi, puneți amestecul de bacon și fasole pe o tavă de grătar și încingeți grătarul electric. Lăsați să se gătească timp de 5-7 minute sau până când fasolea este fierbinte și începe să se rumenească.

Așadar, un gratar electric este o metodă rapidă și simplă de a găti alimente sănătoase și gustoase. Cu puțină practică și îndemânare, veți putea să vă bucurați de fiecare dată de alimente gătite perfect, fără riscurile de sănătate asociate grăsimilor arse în exces sau a fumului deranjant dintr-o bucătărie micuță de apartament. 

Iar dacă vrei să alegi modelul potrivit, www.pefoc.ro este locul perfect pentru o sumedenie de grătare premium Weber sau economice, cu livrare oriunde în țară și în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii online!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton