Iepurasi din aluat

Ingrediente:

1 ceasca lapte
1/2 ceasca unt (taiat in bucatele)
1/2 ceasca apa calda
3/4 ceasca zahar
2 pliculete drojdie
5-6 cesti faina
1 lingura scortisoara macinata
1 lingurita sare
5 oua
bucati de jeleu
aparat pentru ornat

Preparare:

Pune bucatile de unt intr-o cratita si topeste-l la foc mic,apoi adauga si laptele. Indeparteaza cratita de pe foc si lasa laptele sa se racoreasca putin. Amesteca apa calda si 1 lingura zahar intr-un castron mic. Pune drojdia deasupra si lasa 1 min pana s-a dizolvat. Amesteca faina cu restul de zahar, scortisoara, sare intr-un castron mare. Adauga amestecul de lapte si cel de drojdie si amesteca bine cu o lingura de lemn. Trebuie sa iasa o coca moale, dar nu lipicioasa .

Lasa coca sa creasca cca. 1 – 1 1/2 ora, imparte coca 12 parti mai mici sau 6 mai mari, dupa preferinta. Fiecare parte de coca reprtezinta un iepuras mai mic sau mai mare. Lasa-ti imaginatia sa zburde si formeaza iepurasi. Partile componente se lipesc cu ajutorul unei picaturi de apa rece (urechiusele, piciaorele si labutele). Bate oul ramas si o lingurita de apa rece; unge cu o pana fiecare iepuras.Incalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

Coace iepurasii pana capata o culoare aramie (de obicei iepurasii mici se coc in cca.15 min, iar cei mari in 20 min). Foloseste jeleul, nuci si decoreaza iepurasii. Poti folosi si alte ingrediente care-i plac micutului tau (de ex. in locul ochilor poti pune jeleu, bomboane sau o boaba de dulceata, poti face papion pentru iepurasi sau chiar un morcov).


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete pentru copii