Igiena dentară la copii: cum să ai grijă de dinții piticului tău

Igiena dentară constituie un aspect extrem de important pentru sănătatea fiecărei persoane, iar atenția acordată dinților și gingiilor la vârste fragede influențează în general sănătatea orală și generală pe termen lung. Educarea copiilor cu privire la importanța îngrijirii danturii și a vizitelor regulate la stomatolog poate ajuta la prevenirea problemelor dentare sau la detectarea acestora în stadii incipiente.

Cum să ai grijă de sănătatea orală a celor mici?

Este esențial ca fiecare copil să fie educat încă de la o vârstă fragedă cum se utilizează în mod corect o periuță dentară și cum se realizează periajul dentar. De asemenea, copiii ar trebui să fie încurajați să-și asume responsabilitatea pentru propria igienă orală și să înțeleagă importanța menținerii unei danturi sănătoase.

Deoarece copiii au tendința de a copia ceea ce văd la părinți sau îngrijitori, este important, în primul rând, ca exemplul pe care îl oferiți celui mic să fie unul pozitiv. Părinții care își îngrijesc în mod adecvat propria sănătate orală pot oferi exemple pozitive copiiilor lor, care pot, la rândul lor, să își dorească să mențină o bună sănătate orală. 

Cum poate fi îmbunătățit aspectul dinților la copii?

În timpul copilăriei, dinții ar trebui să aibă o culoare naturală, care poate varia în funcție de alimentație și igiena orală. Dinții albi, deși nu sunt în mod obligatoriu mai sănătoși decât cei cu o nuanță mai închisă, pot îmbunătății stima de sine a copiiilor. Evitarea alimentelor care pot păta dinții, periajul dentar regulat și controlul stomatologic sunt principalele strategii care pot preveni decolorarea dinților la copii.

Albirea dinților, un subiect despre care se discută foarte mult în rândul adulților, poate reprezenta o preocupare inclusiv pentru copii. Cu toate acestea, medicii stomatologi nu recomandă în general un tratament de albire dinti pentru copii, deoarece riscurile asociate cu procedura pot fi mai ridicate.

Cum pot fi remediate problemele dentare comune apărute la copii?

În anumite situații, chiar și după respectarea regulilor generale de îngrijire a danturii, copiii pot necesita tratamente stomatologice. În general, principalele tratamente stomatologice necesare în cazul copiilor și adolescenților sunt cele ortodontice, menite să corecteze probleme de aliniere a dinților. În București, dar nu numai, există numeroase clinici de stomatologie copii care pot oferi soluții adecvate pentru remedierea problemelor de aliniere a dinților. 

Cum alegi clinica potrivită pentru tratamentul ortodontic?

Alegerea celei mai potrivite clinici de ortodontie Bucuresti depinde de mai mulți factori, iar modul de relaționare al medicului ortodont, experiența acestuia și tehnicile utilizate sunt doar câțiva dintre aceștia. Deoarece alegerea clinicii potrivite este o decizie importantă pentru copil, este recomandat să îl implicați pe acesta în procesul de alegere a clinicii pentru tratamentul ortodontic, dacă este posibil. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton