II este frica de locuri necunoscute

Am un baietel de 1 an si 9 luni. In urma cu 2 luni, am mers cu el la circ si in momentul in care s-a stins lumina sa inceapa reprezentatia, a inceput sa planga si sa tremure. A fost scos afara de tata, care a mai incercat de cateva ori sa-l aduca inauntru, dar plangea incontinuu si mai mult de atat urla sa vin si eu si matusa lui afara, ca si cum daca ramanem acolo ni se intampla ceva.

Am plecat cam la 15 min de la incepere. De la acesta intamplare refuza sa intre in spatii inchise (in case in care nu a mai fost, mai ales daca e zgomot, dar si in institutii, in magazine ii place). Ii explic de fiecare data unde i-l duc ce e acolo, ce o sa facem, nu l-am mintit sa-i insel asteptarile, dar totul e bun si frumos pana ajungemla usa, sunam si cand se deschide usa incepe plansul, urla si trebuie sa iesim toti.

Nu are efect daca gazda e draguta si ii da jucarii el stie clar ca nu intra. Ce pot face? Mentionez ca e un copil linistit, nu urla, nu plange in nici o alta circumstanta, comunicam bine si nu e incapatanat, se joaca cu toti copii si nu are nici un fel de agresiune asupra lor impunandu-se doar cand acestia nu au un comportament adecvat.

Intrebare pusa de: Camelia( 29 ani), , Piatra Neamt

Expertul nostru va raspunde:

Inteleg ca in locuri cunoscute totul este in regula, dar in ceeea ce priveste locurile noi si necunoscute lucrurile se schimba. Pare ca s-a instalat un model, ca dincolo de usa e ceva necunoscut, o surpriza pe care copilul nu o poate suporta. Poate ca ar trebui sa fiti mai putin tentati sa fugiti, sa evadati.

Dumneavoastra cum va simtiti in legatura cu asteptarea a ce o sa fie sau cum o sa fie? Din cate descrieti, pare ca si dumneavoastra sunteti speriati, ceea ce il poate face pe copil sa nu se simta in siguranata sau sa simta ca poate avea incredere in dumneavoastra si ca orice ar fi dincolo de usa il puteti apara'.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului