Imagini de Paste de colorat

Explica-i copilului tau traditiile si obiceiurile pascale cu ajutorul acestor imagini de colorat speciale pentru Paste! 

Invatam prin joc ce inseamna Pastele si care sunt traditiile acestei perioade. Aceste imagini de Paste de colorat te ajuta sa-i oferi copilului o ocupatie distractiva care il ajuta sa-si dezvolte creativitatea, dar si sa inteleaga ce se intampla in jurul lui in perioada Sarbatorilor.

Imaginile de colorat sunt complet gratuite si nu trebuie decat sa le salvezi in calculatorul tau, apoi sa le printezi pentru a avea o mini-carte de colorat in doar cateva minute.

La ce ajuta imaginile de colorat

Imaginile de colorat, fie ca sunt de Paste sau contin alte elemente, ii ajuta pe copii sa-si exprime gandurile si sentimentele. Poti spune multe despre starea de spirit a unui copil doar privind culorile pe care le foloseste. In acelasi timp, aceasta activitate ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte creativitatea, coordonarea si abilitatile de concentrare.

Iata cateva beneficii ale imaginilor de colorat pentru copii:

1. Imbunatatirea scrisului
Prin colorare, copiii exerseaza cum sa tina corect in manutele lor mici, instrumentele pentru scris si isi dezvolta musculatura fina a mainii, degetelor si incheieturii.

2. Coordonarea mana-ochi
Coloratul ajuta la imbunatatirea coordonarii mana-ochi pe masura ce copiii invata se exerseaza coloratul fara a depasii marginile.

3. Relaxarea si rabdarea
Copiii isi dezvolta rabdarea si invata sa se concentreze asupra detaliilor atunci cand coloreaza, iar terminarea unei pagini de colorat le ofera sentimentul de implinire. Colorarea le permite copiilor sa se relaxeze si sa se simta comfortabil atunci cand creaza mici opere de arta.

4. Concentrarea
Concentrarea este una din lectiile importante pe care copiii le invata atunci cand coloreaza. S-a demonstrat chiar ca acei copii care isi petrec timpul colorand au abilitati de concentrare mult mai bine dezvoltate.

5. Cunoasterea
Colorarea ajuta copiii sa recunoasca colurile, nunatele, conturul, perspecitva si formele.

6. Increderea
Colorarea ajuta la sporire increderii in sine a copiilor mici. Faptul ca termina de colorat o pagina le ofera senzatia de implinire, ceea ce le creste stima si increderea in sine.

7.  Stimularea creativitatii
Prin colorare, copiii au posibilitatea de a-si explora latura creativa. Inainte de a se apuca de colorat sau de desenat, copiii isi traseaza in minte o lume imaginara.
Asa ca oferiti-le copiilor o cutie cu creioane cololate si lasatii sa exploreze pentru ca asa vor putea sa isi puna mintea la contributie si sa faca o serie de alegeri prind culorile pe care le vor folosii pentru a crea o opera de arta de care sa fie mandrii.

Imagini de colorat pentru Paste

iepuras de paste de colorat cu oua iepuras de paste de colorat 3 oua de paste de colorat imagine de paste de colorat iepuras de paste de colorat 2 iepuras de paste de colorat


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Scoala Baby