Imagini uimitoare. Cum arată o naștere acasă

Nașterea naturală acasă este un fenomen tot mai des practicat în ultimii ani, de femeile care vor să se bucure de confortul și intimitatea propriei locuinței într-unul dintre cele mai importante evenimente din viața lor.

Deși în România nașterile acasă sunt destul de puține, în țările din Occident, precum Olanda de exemplu, procentul femeilor care aleg să nască acasă tinde să atingă 50%. La fel și în Marea Britanie, unde procentul este foarte ridicat.

Părerile despre nașterea acasă sunt împărțite, desigur, iar în România nu există un cadru legislativ care să reglementeze acest tip de naștere. Din acest motiv sunt foarte puține moașe care acceptă să asiste o naștere acasă, de teama rigorilor legii.

Sunt specialiști care susțin că nașterea acasă nu este sigură, riscul decesului neonatale fiind de patru ori mai mare. Pe de altă parte sunt și foarte mulți cei care încurajează femeile să nască natural acasă, nașterea fiind ea în sine un fenomen firesc și natural, care nu ar trebui să necesite tehnici și echipamente medicale.

 

Argumentul femeilor din țările occidentale care aleg să nască acasă este acela că în propria locuință se bucură de confort și intimitate. Astfel, nu vor fi nevoite să suporte lucruri pe care nu și le-ar dori, cum ar fi o asistentă sau un medic care să țipe la ele sau pe cineva care să le spună cum și când să facă un anumit lucru. Statisticile arată că, în mare procent, mamele care nasc acasă sunt mai relaxate și, din acest motiv, nașterile sunt mai rapide.

 


Mai mult, după naștere, proaspetele mămici pot face orice doresc. Pot să-și țină bebelușul în brațe cât de mult doresc, îl pot alăpta, pot să doarmă sau să facă duș spre exemplu. În mod normal, dacă nașterea este asistată, moașa ar trebui să mai rămână câteva ore pentru a se asigura că starea mamei și a bebelușului este una bună.

 

Nașterea în apă este preferată de femeile care aleg să nască acasă pentru că este mai puțin dureroasă și mai relaxantă. Pe lângă asta, apa permite dilatarea mai rapidă, reduce timpul nașterii și ajută la relaxarea mușchilor. Astfel nașterea în apă, acasă, are tot mai mulți adepți.

 

#émenino #itsaboy #liorapartoemcasa #homebirth #partoemcuiaba #partoemfamilia #iapbp #birthphotography

A photo posted by Elis Freitas (@elisfreitasfotografias) on


Chiar dacă pentru mulți poate fi surprinzător, sunt foarte mulți bărbați care își asistă partenerele de viață la nașterea acasă. Unii dintre ei aleg chiar să-și țină soțiile în brațe în timpul nașterii și susțin că apropierea dintre ei în aceste momente nu se poate descrie în cuvinte.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere