Imaginile unui adevărat miracol. Primul an din viața unui prematur născut la 24 de săptămâni | VIDEO

Imaginile ce redau primul an din viața unui prematur născut la 24 de săptămâni de sarcină au fost urmărite cu lacrimi în ochi de oameni din toată lumea.

Dacă micuța Francesca s-ar fi născut cu două zile mai devreme, medicii l-ar fi declarat mort, căci, în Marea Britanie până la 24 de săptămâni avorturile sunt legale. Iar studiile arată că, în general, medicii nici măcar nu fac eforturi să salveze un făt la o vârstă atât de mică.

'Nu m-am gândit că va fi printre noi. E de-a dreptul înfricoșător gândul că dacă s-ar fi născut cu doar două zile mai devreme nici măcar nu ar fi încercat s-o salveze', a declarat mămica bebelușului.

Nașterea micuței Francesca a fost un adevărat miracol, mai ales că Victoriei și lui Paul, părinții fetiței, medicii le spuseseră că nu au cum să facă copii, nu există șansă ca ea să rămână însărcinată în mod natural.

Așa că, momentul în care a aflat că este însărcinată a fost atât pentru Victoria, dar și pentru Paul un adevărat miracol.

Francesca s-a născut prematur și cântărea 1,3 kilograme

În săptămâna 24 de sarcină Victoria a ajuns la spital din cauza unei infecții, moment în care a început și travaliul.

Micuța Francesca s-a născut la 24 de săptămâni și a avut la naștere numai 1,3 kilograme.

'Când s-a născut nu arăta ca un copilaș. Pielea era transparentă și nu avea nici gene, nici sprâncene. Nici măcar ochii nu îi putea deschide încă', a povesit mama copilei.

Citește și: Imagini emoționante! Reacția unei mame care își strânge prima dată la piept bebelușul prematur | VIDEO

La naștere, moașele i-au dat Victoriei o cutie pentru amintiri, cutie pe care o primesc mamele ale cărora copilași mor imediat după naștere. În ea avea urmele piciorușelor Francescăi care nu erau mai mari decât o monedă.

Timp de 17 săptămâni, micuța Francesca a primit tratament în spital, transfuzii de sânge, a suferit intervenții chirurgicale. 40 de zile a fost ventilată artificial, abia apoi cuplată la o sursă de oxigen.

'După 17 săptămâni aveam în fața noastră un copilaș. A fost un adevărat miracol', a mai spus mama Francescăi.

Citește și: Prematurul născut la 23 de săptămâni. Era cât o palmă și medicii i-au dat 1% șanse de supraviețuire | FOTO

Într-un final, micuța a ajuns acasă

Într-un final, după o luptă lungă și extrem de obositoare, Victoria a putut să-și ia copilașul acasă și parcă nu-i venea să creadă că trăiește acest miracol.

Acum micuța Francesca are 9 luni și este un copilaș tare vioi. Părinții ei așteaptă cu nerăbdare prima ei zi de naștere.

Foto: Instagram, Facebook, captura Youtube
Sursa: familyshare.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere