Îmbină utilul cu plăcutul în amenajarea camerei pentru copii

Pentru ca o cameră pentru copii să fie amenajată în mod corespunzător, aceasta trebuie nu numai să conțină obiecte practice și utile, ci și să atragă, pentru că micii exploratori au nevoie de motive în plus să îndrăgească spațiul personal care li se oferă.

O cameră atractivă poate fi motivul pe care îl oferi copilului tău să renunțe la a mai dormi cu voi, părinții, și să facă un pas important spre a petrece cât mai mult timp în spațiul personal care i se oferă. Iată cum poți îmbina în cel mai eficient mod utilul cu plăcutul atunci când vine vorba de amenajarea camerei pentru copii. 

Alege patul potrivit

Dacă până la o anumită vârstă copilul a dormit cu voi, părinții, iar acum considerați că este vremea să se realizeze trecerea către o etapă individuală, în care copilul să se descurce mai mult singur, să aibă spațiul lui și să se odihnească toată lumea bine pe timpul nopții, atunci alege cu atenție patul pentru camera copilului. Pe lângă confortul pe care acesta trebuie să îl ofere, este important ca acest obiect de mobilier să aibă și un aspect atractiv – poți alege un pat tip căsuță, un pat cu elemente de design preferate de copil, cu personaje din filme și animații și altele asemenea. 

Creează colțul de joacă 

Mai ales dacă este vorba de copii de vârstă preșcolară, colțul de joacă nu trebuie să lipsească din camera acestora. Colțul de joacă este cel care îi va ține ocupați, este locul în care aceștia pot desfășura momente antrenante, momente distractive, momente plăcute singuri sau alături de prietenii de joacă. În colțul de joacă poți plasa și mobilier de șezut pentru copii, pentru momentele în care aceștia vor să se răsfețe sau vor să desfășoare anumite activități specifice. 

Alege biroul potrivit 

Că e de vârstă preșcolară sau că se apropie de vârsta școlarității mici, copilul tău va avea sigur nevoie de un birou, pentru că sunt multe activități pe care va avea nevoie să le desfășoare într-un astfel de loc. Poți alege din modelele de birouri pentru copii potrivite pentru primii ani de școală, astfel încât să asiguri și locul în care copilul va învăța primele litere, și locul de depozitare ideal pentru cărți și materiale de lucru pe care le folosiți pentru a petrece timpul într-un mod eficient. 

Sursa de imagine:Followtheflow / Shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse