Impetigo – Bube dulci la copii – Cum arata bubitele

Impetigo, sau bube dulci, este o boala infectioasa de piele, extrem de contagioasa, ce afecteaza cu precadere copiii mici si bebelusii.

Cea mai frecventa cauza a infestarii cu bube dulci, sau impetigo, este stafilococul auriu. De multe ori infectia este una usoara, insa uneori pot aparea complicatii.

Ce este impetigo, sau bube dulci?

Impetigo este o boala de piele contagioasa ce afecteaza stratul superior al pielii, epiderma. De obicei, boala afecteaza fata, mainile si picioarele.

Oricine poate face bube dulci, insa e cea mai raspandita infectie bacteriana printre copii, afectandu-i cu precadere cu cei cu varstele cuprinse intre 2-5 ani.

Bacteria intra in organism la nivelul unor taieturi minore, a unor ciupituri de insecte sau la nivelul oricarei rani deschise, insa poate aparea si pe pielea sanatoasa.

Cum se raspandesc bubele dulci

Bubele dulci sunt extrem de contagioase, provoaca mancarimi si pot fi uneori dureroase. Scarpinarea bubelor poate raspandi infectia de pe o parte a corpului pe cealalta sau de la un copil la altul.
Pentru a preveni raspandirea bubelor dulci, igiena corporala este extrem de importanta. Mai mult decat, e necesara dezinfectarea tuturor obiectelor ce intra in contact cu corpul copilului, inclusiv hainele, asternuturile, prosoapele sau jucariile.

Antibioticele aplicate pe piele pot ajuta la reducerea timpului in care impetigo este contagios.

Cum recunosti primele semne e impetigo

Cum arata impetigo

Boala debuteaza cu pete rosiatice pe piele, adesea ingramadite in jurul nasului si a buzelor.
Bubitele se transforma in basici cu lichid, ce se sparg si formeaza cruste galbene, de culoarea mierii.
Dupa ce crustele dispar, raman pete rosii ce dispar fara a ramane cicatrici.

Cand trebuie sa mergi la medic

Daca suspectezi ca cel mic ar putea suferi de impetigo, e necesar sa mergi la medic. Tratamentul cu antibiotic aplicat local accelereaza vindecarea si poate opri raspanirea infectiei catre alti copii sau catre membrii familiei.

Cu tratament impetigo se vindeca de fel in 7-10 zile, insa daca exista o infectie preexistenta in corp sau o alta boala, impetigo se poate vindeca mai greu.

Sursa: healthline.com

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul