Importanța controalelor ginecologice periodice – Când trebuie să faci testul Papanicolau?

Grija pentru propria persoană se arată prin actele de prevenție pe care le faci constant pentru a ține pericolele la distanță. Efectuarea regulată a controalelor ginecologice de rutină reprezintă cea mai bună metodă prin care poți minimiza riscul dezvoltării tuturor afecțiunilor care îți pot pune viața în pericol. Descoperă care sunt examenele periodice pe care trebuie să le faci anual și programează acum următorul tău Test Papanicolau in Bucuresti la Clinica Eminescu 100!

Care sunt principalele examene ginecologice?

Problemele ginecologice au o incidență tot mai mare cu fiecare an, iar vârsta femeilor diagnosticate cu diferite afecțiuni scade îngrijorător de mult și asta din cauza faptului că rata celor care își fac regulat controalele de rutină este foarte mică. Dintre cele mai importante măsuri pe care le poți lua pentru sănătatea sistemului reproducător fac parte:

  • consultația ginecologică de rutină;
  • controlul ginecologic;
  • consultația senologică;
  • ecografie transvaginală;
  • test Papanicolau în mediu lichid. 

Tot ce trebuie să știi despre testul Papanicolau

Testul Babeș Papanicolau în mediu lichid reprezintă reprezintă examinarea microscopică a celulelor colectate colul uterin. Acestea sunt supuse prelucrării morfopatologice pentru a descoperi dacă există modificări anormale ale structurii care ar putea indica prezența unei afecțiuni. 

La ce vârstă se efectuează prima dată acest test?

Medicii specialiști recomandă ca primul test să fie efectuat de tinere începând cu vârsta de 21 de ani, urmând ca până la vârsta de 29 să îl repete o dată la trei ani. Ulterior, de la 30 de ani odată cu acest examen este necesară adăugarea și un test HPV deoarece, odată cu înaintarea în vârstă, crește riscul ca virusul să se instaleze și să persiste în corp.

Ce beneficii aduce?

Testul Papanicolau este cea mai bună metodă prin care se poate depista existența unor neoplazii maligne sau leziuni precanceroase, fiind o metodă ideală de screening pentru cancer de col uterin. Efectuarea constantă a acestuia a demonstrat o reducere semnificativă a mortalității cauzate de aceste afecțiuni, prin prisma faptului că permite identificarea lor încă în starea incipientă. 

În ce constă testul Papanicolau?

Acest test presupune analiza celulelor epiteliale în medii controlate pentru a observa dacă există modificări morfologice periculoase. Recoltarea celulelor se face în timpul consultului ginecologic cu ajutorul speculului lubrifiat care va fi introdus în vagin, iar cu o perie specială va realiza colectarea celulelor atât din partea internă, cât și din partea externă a colului, rotind peria de aproximativ cinci ori pentru a efectua o prelevare optimă, urmând mai apoi analiza microscopică în condiții speciale. 

Fă o programare online pentru examen Papanicolau la Eminescu 100

Controalele ginecologice nu trebuie să reprezinte o situație inconfortabilă pentru tine și tocmai de aceea este necesar să găsești o clinică specializată, unde să te simți relaxată și pe mâini sigure. 

Dacă ești în căutarea unei clinici de ginecologie unde să poți efectua testul Papanicolau în condiții optime, Eminescu 100 este un cabinet ginecologic unde te așteaptă o echipă de medici prietenoși și foarte bine pregătiți, care utilizează cele mai noi metode de diagnosticare, dar și aparatură de ultimă generație, care ajută la desfășurarea procedurilor fără disconfort și generarea de rezultate concludente.

Pentru a face o programare la clinica de ginecologie Eminescu 100 trebuie doar să intri pe site și să completezi formularul tipizat cu datele solicitate. În scurt timp de la transmiterea acestuia vei fi contactat de către un membru al echipei care îți va confirma locul și îți va oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a te pregăti conform de procedură fără emoții. 

Vino la Clinica Eminescu 100 pentru un test Papanicolau de rutină în așa fel încât să previi ca să nu fie nevoie să tratezi mai târziu!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial