Importanta informarii pentru femeile gravide

Cat de frumoasa si minunata este perioada de asteptare a noului nascut! Aceasta perioada a vietii, aceste 9 luni de asteptare nu se aseamana cu niciuna dintre trairile anterioare in ceea ce priveste intensitatea emotiilor, grijile si bucuria pe care ti le aduce un nou-nascut.

Cate sperante, dar si griji, cate bucurii, dar si nelinisti, cate emotii, dar si nerabdare iti ravasesc gandul si chipul in cele 9 luni de asteptare…

Desi toata sarcina femeile se gandesc mai ales la momentul nasterii, mama trebuie inca din timpul sarcinii sa se pregateasca si pentru marea intalnire cu copilasul pe care il asteapta.

In momentul in care iti tii bebelusul pentru prima oara in brate, trebuie sa stii deja cum trebuie sa actionezi, pentru a nu te lasa dominata de frica si panica. Trebuie sa te comporti firesc, natural, trebuie sa emani dragoste si nu stres.

Iata care ar fi subiectele despre care ar fi bine sa te informezi inca din timpul sarcinii pentru ca bucuria intalnirii cu puiutul din pantecele tau sa fie deplina:

1.Sarcina. Intregul organism al femeii este supus unei serii de modificari (fizice, psihice, hormonale) pentru a se putea adapta transformarilor prin care trece.

O mica fiinta se formeaza in tine si este perfect normal sa te transformi. Iti poti ajuta' putin organismul recurgand la cateva activitati speciale pentru fameile insarcinate: gimnastica, masaj sau chiar cateva discutii in grup cu alte gravide. Vei reusi astfel sa iti mentii sanatatea fizica si psihica, iar o mama sanatoasa inseamna si un copil sanatos.

2.Nasterea.
Acesta este cel mai sensibil subiect pentru o gravida: cand se gandeste la nastere i de face pielea de gaina… Nu trebuie sa fii si tu in aceeasi situatie. Incearca sa te gandesti la acel moment ca la ceva firesc, natural si inevitabil. E limpede: copilul trebuie sa iasa intr-un fel sau altul din burtica si nu rezolvi nimic daca esti panicata. Nasterea este singura modalitate de a te intalni cu cel pe care il astepti atat de mult!

3.Lauzia. Putine femei se gandesc la aceasta perioada, insa este bine sa fii pregatita, sa fii constienta ca nu este deloc o perioada usoara pentru tine.

Gandeste-te ca organismul tau trebuie sa treaca din nou prin niste modificari: uterul va ajunge la forma sa initiala in circa 6 saptamani, hormonii vor trebui si ei sa se regleze pentru a trece de la starea de sarcina la cea de alaptare, vei fi destul de labila psihic, deci nu-ti va fi foarte usor. Ceea ce ta va ajuta, insa, este puiutul tau; cand il vei privi si te vei gandi la ce minune ai creat vei uita de toate.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire