Impresionant! Cum arată RMN-ul unei mame care își sărută copilul pe frunte

O fotografie impresionantă cu o mamă care își sărută copilul de numai două luni pe frunte a făcut ocolul internetului, devenind virală în mediul online. Aceasta nu este o fotografie ca oricare alta, ci o imagine a unei rezonanțe magnetice surprinse în duiosul moment. RMN-ul celor doi a fost făcut pentru a observa ce se întâmplă la nivel cerebral în momentele de afecțiune dintre o mamă și copilul său. Neurologul Rebecca Saxe a postat această imagine pe rețelele de socializare și a descris-o ca „un venerabil gest al iubirii umane, așa cum nu s-a mai văzut pănă acum”.

Sărutul mamei a provocat o reacție chimică în creierul bebelușului și al mamei prin eliberarea dopaminei – hormonul plăcerii și a oxitocinei – hormonul iubirii și al afecțiunii. De asemenea, experții au observat și prezența serotoninei în creier în momentul sărutului, hormon responsabil pentru reglarea stării de bine.

În poza se pot vedea zonele creierului în care acești hormoni au fost activați atât în cazul mamei, cât și al bebelușului.

surse foto – 123rf.com/Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau