Împreună creștem copii puternici!

Știai că lipsa de fier determină întârzieri cognitive și afectează sistemul imunitar al copiilor? În România, unul din patru copii de vârstă școlară suferă de această problemă!

Nestlé vine în sprijinul mamelor din România și, în parteneriat cu Societatea Română de Pediatrie, lansează campania de informare Împreună creștem copii puternici', prin care dorește să informeze părinții cu privire la importanța unei alimentații echilibrate, care să conțină și necesarul zilnic de fier

De ce copii sunt predispuși la anemia feriprivă?

Datorită creșterii rapide, organismul lor are nevoie de mai mult fier, acesta fiind un nutrient cu rol esențial în dezvoltarea normală a funcției cognitive. În plus, fierul este indispensabil pentru transportul oxigenului din plămâni către restul organelor, păstrează sistemul imunitar sănătos și ajută organismul să producă energie.

Necesarul de fier variază în funcție de vârstă, sex, anumite stări biologice (sarcină, menopauză, etc), iar copiii au nevoie, in medie, de aproximativ 7-10 mg de fier/zi. Pentru a se asigura acest aport este recomandat ca în alimentația copilului să fie incluse alimente care conțin fier: ficatul de pasăre, carnea roșie, peștele gras, ouăle, lintea, spanacul și produsele alimentare care semnalizează prezența fierului pe ambalaj.

„Din păcate, anemia feriprivă reprezintă cea mai frecventă carență nutrițională care apare la copiii din România, după cum o arată și statisticile. Campania de informare „Împreună creștem copii puternici' are scopul de a sensibiliza părinții cu privire la rolul alimentației în dezvoltarea armonioasă a copiilor, alimentație care trebuie completată cu aportul necesar de fier. Alegerea unei diete bogate în nutrienți alimentari, adaptată pentru fiecare etapă de vârstă pe care copilul o parcurge, poate preveni apariția anemiei și a unor probleme de sănătate mult mai grave. În plus, este important să cunoaștem mai întâi cauzele și mecanismele care stau la baza apariției anemiei feriprive, pentru a putea identifica ulterior cele mai eficiente modalități de prevenire, dar și cele mai eficiente soluții terapeutice. Îmi doresc ca aceste informații să ajungă la cât mai multe mămici din România. Cu ajutorul lor vom putea intensifica lupta împotriva deficienței de fier', declară Prof. Dr. Doina Anca Pleșca, medic primar pediatru, vicepreședinte al Societății Române de Pediatrie.


 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri