În căsnicie: ce faci când apar tentațiile?

Dragostea durează 3 ani – spune o teorie care a devenit și mai faimoasă după ce a dat numele unei (de altfel foarte) savuroase cărți. Realitatea demonstrează că mult mai devreme de împlinirea celor 3 ani, tentațiile apar pentru unul sau altul dintre partenerii unui cuplu.

 

 

Rutina, facturile restante și toate problemele domestice, inclusiv apariția copilului – toate erodează căsătoria până la punctul la care unul dintre parteneri își pierde interesul sau se simte mult prea depășit de probleme.  În schimb, atenția îi este captată de către un coleg de birou, un medic, un terapeut sau un instructor de la sală – care brusc pare foarte interesa(n)t și face ca viața să i se pară mai palpitantă sau mai puțin complicată. Chiar dacă nu în toate cazurile cădem pradă tentației, problemele încep să apară.
Semne că relația ta e în pericol

  • Te gândești des la cel pentru care ai, mai nou, ochi?
  • Îți compari soțul sau soția cu el/ea?
  • Îl aduci des în conversația cu terțe persoane, chiar fără să-ți dai seama că o faci?

Dacă ai răspuns la una dintre aceste întrebări cu 'da', relația ta este în pericol, spun specialiștii. Una dintre modalitățile de a dezamorsa o posibilă criză în cuplu, spun psihologii, este, paradoxal, tocmai să vorbești cu partenerul tău despre situație. Psihologii spun că vorbind despre tentațiile care apar, discutând împreună cu partenerul tău, într-o manieră delicată, fără a-i răni sentimentele, puteți găsi căile de a face relația voastră mai interesantă, înainte să muști din fructul oprit.

Altfel, ceea ce începe ca o simplă atracție, pe fondul unei plictiseli sau unor greutăți în cuplu, poate eroda serios mariajul.  Negarea atracției sau consumarea 'tentației' au pe termen lung, efecte mult mai grave decât o discuție cu partenerul pe marginea acestui subiect, spun psihologii.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie