În sarcină, ai grijă de sânii tăi!

Pe timpul sarcinii, corpul tău suferă o serie de transformări, sânii fiind printre primii afectați. Sensibilitatea este normală și temporară, disconfortul va dispărea după primul trimestru.

De fapt, sensibilizarea, senzația de durere a sânilor este deseori unul din primele semne că ești însărcinată. Sub influența hormonilor, glanda mamară devine mai umflată, se inflamează, multor femei simpla apăsare a cămășii de noapte li se pare insuportabilă. Pentru a limita constrângerea, investiția într-un sutien confortabil este esențială. Modelul push-up pe care îl adorai până acum trebuie înlocuit cu unul care să-ți susțină cât mai bine sânii, care să le permită să-și mențină poziția naturală, să nu lase urme pe piele. Sunt indicate cele din bumbac cu bretele mai late. Îl poți purta chiar și în timpul somnului întrucât ajută la eliminarea senzației de disconfort și previne căderea sânilor.

Mici exerciții speciale pentru bust (mai ales cele în care îți ridici coatele la nivelul bustului, încrucișezi palmele și le împingi una în alta pentru 10 secunde x 5 repetări) executate blând, te pot ajuta să-i menții într-o formă bună.

O dată cu modificările survenite la nivelul pielii și creșterii sânilor pot apărea vergeturi la nivelul lor. Soluția ar fi aplicarea din timp a cremelor hidratante pentru a le menține elasticitatea, întrucât o dată apărute, ele nu vor dispărea complet. Cremele anti-vergeturi speciale pentru perioada sarcinii ajută la întinderea pielii și atenuarea lor nu însă și la dispariția lor totală. Aplicarea se va face conform instrucțiunilor producătorului, de obicei prin mișcări circulare, evitând zona mamelonului. Este greu de prevăzut dacă o femeie va avea sau nu vergeturi. Șansele sunt reduse dacă nu crești rapid în greutate, dacă adopți o dietă sănătoasă și te hidratezi corespunzător.

De asemenea, de-a lungul celor 9 luni optează pentru dușuri călduțe care să se încheie cu un jet de apă rece în zona sânilor. Încearcă să menții o poziție a spatelui cât mai dreaptă, cu umerii trași.

 


Recomandari
Huff
Unica.ro
Mai multe din Ingrijire