In siguranta la soare

Soarele ne este prieten, dar poate fi si dusman. Beneficiile expunerii la soare sunt contrabalansate de riscul expunerii prea indelungate si fara protectie la razele calduroase.

Ar trebui sa ne protejam de radiatiile UV atat afara, cat si atunci cand suntem in interiorul casei, masinii, magazinelor etc., in toate anotimpurile, deoarece razele UVA patrund prin geam/sticla.

Am putea face asta folosind jaluzele sau imbracaminte care asigura un factor de protectie – il gasiti pe etichete trecut sub forma UPF – UFP 30, de exemplu, inseamna ca doar 1/30 din radiatiile UV ajung la piele.

Hainele inchise la culoare reflecta mai mult din raze, decat cele deschise, iar hainele lejere protejeaza mai bine impotriva razelor UV decat cele stranse pe corp.

Pentru o protectie eficienta, avem nevoie si de creme cu factor de protectie solara. O mentiune se impune: SPF (Sun Factor Protection) nu ofera el, in sine, o cantitate de protectie. SPF indica de fapt durata de care e nevoie sa se inroseasca pielea utilizand crema de protectie, prin comparatie cu durata necesara in lipsa unei creme.

SPF 15 inseamna ca daca folosesti un produs cu acest factor, pielea ta se va inrosi dupa o durata de 15 ori mai mare decat ar fi facut-o fara protectie.

Pe de alta parte, daca am vorbi in termeni de procente, unele studii publicate de The Skin Cancer Foundation (SUA) arata ca o crema cu SPF 15 te protejeaza de 93% din razele UVB, SPF 30 te fereste de 97% din radiatiile rele, iar SPF 50 iti asigura in proportie de 98% siguranta.

Citeste continuarea in revista BABY – iunie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista