In vizita la Bianca (luna a cincea)

Pentru ca acum a mai crescut, micuta noastra vedeta poate sa primeasca musafiri. Asa ca am profitat de o zi frumoasa, dar nu foarte calduroasa, si am stat in compania Biancai si a Madalinei timp de mai multe ore.


Am mers impreuna in parc, am dat o raita prin magazinul Mothercare, pentru a innoi garderoba, in asteptarea zilelor friguroase de toamna, si seara am participat la ritualul baitei – momentul preferat din zi al micutei Bianca.

Ne pregatim pentru plimbari
De catva timp, Bianca nu mai are stare sa stea in fundulet. Imediat ce se simte sustinuta, prinde curaj sa se ridice in picioruse. Isi tine capul singura deja de mai multa vreme si este din ce in ce mai activa.

Cand i se vorbeste, intra imediat in dialog. Are jucarioara ei preferata, primita cadou la botez de la doua colege-prietene ale Madalinei: cu floricelele cantatoare vorbeste de cate ori are ocazia.

Daca este agitata, se calmeaza la auzul melodiei, iar uneori vrea sa guste florile. Reactioneaza la jucarii care scot zgomote si le ignora cu desavarsire pe cele mute. Are un catel de plus caruia nu i-a acordat vreo atentie din ziua cand l-a primit. Micuta noastra vrea companie pe parcursul intregii zile. Mai mult de cinci minute nu-i place sa fie singura.

Alte progrese
In general, doarme bine noaptea. Stingerea se da la 22.30, si daca, in cursul noptii, se trezeste, mami are pregatit un biberon cu ceai – imediat ce a luat cateva gurite, Bianca adoarme la loc.

Dimineata se trezeste pe la 7 – primeste 160 ml de formula si adoarme la loc. In meniu a mai fost introdus sucul de para – la indicatia pediatrului, care l-a recomandat ca remediu impotriva constipatiei.

Cand vede biberonul, daca ii este sete, se uita fix la el. Isi tine manutele in jurul sticlei, in timpul mesei, si cand s-a saturat, indica asta impingand usor sticla. La urmatoarea vizita a pediatrului se va stabili in detaliu planul diversificarii.

Cum Madalina se pregateste sa revina la birou, este important ca Bianca sa faca deja cunostinta cu alimentele solide. Planul Madalinei este sa alapteze dimineata si seara, iar pe parcursul zilei, in meniu sa fie formula si alimente solide.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Povestea lor