In vizita la Bianca (luna a saptea)

La sase luni, aveam 72 cm si 9 kg. Ne-a iesit un dintisor si scoatem tot felul de silabe, ba-ba-ba' fiind cel mai nou refren.

Un vaccin optional
Am facut vaccinul de sase luni. Cu ocazia respectiva, pediatra mi-a spus ca Bianca nu are nevoie nici de calciu, nici de vitamine, pentru ca este foarte bine dezvoltata, si mi-a recomandat ca la sapte luni si jumatate, respectiv la noua luni si jumatate, sa-i fac un vaccin antipneumococic plurivalent.

Acesta asigura protectia copilului fata de unele boli cum sunt: me­ningita, bacterimia si pneumonia bacteriemica. Este un vaccin op­tional, nu este prevazut in calendarul vaccinarilor obligatorii, dar il vom face.

Programul unei zile
Se trezeste cam pe la 6.30, papa 160 ml de formula rapid, pe la 10 avem suculet sau piure de fructe, apoi un biberon la ora 11.

La 12.30 in meniu este supita, pe la 15 avem un alt biberon cu formula si iarasi piure de fructe sau suc pe la ora 17. Pe la 19, iar un biberon si, la fel, la ora 22, ultima masa, tot de laptic. Daca sare peste ea, se trezeste noaptea.

Devine un pic mai agitata cand ii este foame, am observat. Deocamdata nu mananca foarte mult, ii place in mod special supita – oricum, dat fiind ca este bine dezvoltata, nu-mi fac proble­me legate de alimentatie. Pe la sapte luni voi renunta la alaptat – oricum, sanul este acum mai mult pe post de suzeta.

Cand plec la birou este adormita, nu stie ca plec, dar cand ma intorc, e veselie mare: da din maini si din picioare si intinde manutele s-o iau in brate.

Are multa personalitate
Are multa vointa, bine, nici nu avea cum sa fie atlfel, si eu si tatal ei suntem Berbeci, la fel si Bianca – asa ca nu avea cum sa fie vreo calina.

Am observat ca reactioneaza mai bine daca folosesc un ton calm si rabdator, chiar cand ii interzic ceva, decat sa vorbesc mai dur cu ea (bine, nu prea e cazul…).

Cu Buni se intelege minunat, este principalul ei aliat la tinutul in brate. Nu-i convine sa o lasam singura si sa nu o bagam in seama.

Intre mese, vorbeste, se joaca (tot obiectele cantatoare ii plac cel mai mult, in colectie adaugandu-se, mai nou, un ursulet panda si un hipopotam pe care i l-am cumparat cand i-a iesit primul dintisor), o mai tine Buni in brate, mai iese pe afara, mai doarme – are cateva reprize pe zi, un pic dupa ora 10, dupa-amiaza si seara, iarasi.

Continuam kinetoterapia, de doua ori pe saptamana. La sfarsitul lunii vom merge la medic, sa ne faca evaluarea.

Pas cu pas
Vreau sa ii cumpar ghetute. Pediatra spune ca e ok sa mearga, dar nu mult si neaparat sustinuta, fiind­ca muschii spatelului nu sunt bine formati.

Tocmai de aceea, m-a sfatuit sa o tin mai mult in fundulet pentru a forta dezvol­area musculaturii.

Acum se ridica din ce in ce mai des, uneori chiar si singurica. Vrea sa mearga la plimbare si ne tot admonesteaza in acest sens.

A, am uitat sa spun ca ne si „composteaza cu acel din­tisor – cred ca o si mananca gingiile, are zile cand e putin mai ma­ra­ita ca de obicei.

 

Foto: Octav Nitu. Fotografiile au fost realizate la BabyDesign, in complexul Home and Design Mall. Multumim pentru sprijin.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton