In vizita la Bianca (luna a sasea)

Bianca a intrat in a doua jumatate a primului ei an de viata. Este un bebelus vesel si comunicativ. Am avut ocazia sa constatam din nou acest lucru cand am mers cu vedeta noastra la psiholog.

Nu pentru ca ar avea, Doamne-fereste!, vreo problema. Ci pentru ca psihologul Cristiana Haica, specialist , a vorbit cu Madalina despre importanta jocului la aceasta varsta si i-a confirmat ca micuta este un copil creativ. Dar sa nu anticipam…

Pas cu pas
Inca nu sta singura in fund multa vreme, ci doar daca este sustinuta. In schimb, a inceput sa se ridice din pozitia orizontala la cea verticala, cu putin ajutor.

Desi nu implinise sase luni in momentul realizarii sedintei foto, am constatat ca Bianca merge, daca este sustinuta.

In cabinetul Cristianei (de la clinica Medlife), s-a repezit sa dea cu piciorul in minge, ocazie cu care Cristiana a confirmat banuielile Madalinei, ca Bianca este stangace (de cele mai multe ori jucariile le apuca tot cu stanga).

La varsta aceasta, Bianca trebuie inva­ta­ta notiu­ni­le sus, jos, stanga, dreapta – ea trebuie sa le urmareas­ca cu privirea obi­ec­tele in miscare (si ea face acest lucru).

Ne-am facut deja prieteni
Cand merge in locuri necunoscute, e foarte curioasa si scaneaza mediul si persoanele pe care le intalneste. Daca o persoana i se adreseaza, reactioneaza imediat.

Unora le raspunde cu zambete, altora mai timid, nu imi dau seama pe ce criterii ii selecteaza. Are deja un prim prieten, o fetita de doi ani din blocul nostru – cand se intalnesc, Bianca ii zambeste fetitei, e clar ca se plac. La fel, cand a venit intr-o vizita o prietena cu fetita ei, care are sapte ani, Bianca a fost foarte sociabila.

Madalina s-a intors la birou
De la inceputul lunii octom­brie, Madalina s-a intors la birou. Ma pregatisem pentru revenire, dar nu-mi este deloc usor, caci mi-este gandul numai la Bianca. Sunt singura care are copil dintre colegele de birou. Pe ecranul computerului mi-am pus, evident, o poza cu Bianca.

Si de pe telefon, tot Bianca ma priveste! Ma abtin sa dau telefoane din ora in ora. Sun pe la ora zece, caci atunci stiu ca nu deranjez, ca nu doarme, fiindca are masa de fructe. In rest, ma mai suna mama, care este de serviciu cu ea, sa imi spuna ce mai face sau sa ma mai intrebe cate ceva.

Cand ajung acasa (am, oricum, program mai scurt), Bianca este foarte fericita, rade din tot sufletul, da din manute, le intinde spre mine, gest care nici nu mai are nevoie de traducere – vrea sa fie luata in brate.

Alte schimbari
Noul program al mamei a adus schimbari si in programul de masa. La ora 7, in meniu este un biberon de 180 ml cu lapte; la ora 10, Bianca serveste un suc de fructe – pe care il pregateste buni (com­binatia mar-morcov-portocale pare sa fie preferata in aceste zile).

Pe la 11.30-12, are iarasi un bibe­ron, si dupa aceea, la un interval distanta, piureul de fructe. Ca o adevarata domnisoara care stie ca e mai putin indicat sa ma­nanci mult seara, dupa ora 16, Bianca nu prea are pofta de mancare.

Trateaza cu oarecare indi­feren­ta masa de piure de fructe si bibero­nul de la ora 19; in schimb, face provizii pentru noap­te golind biberonul de la ora 22. Aceasta este, de altfel, si ora de culcare.

Si, norocul Madalinei, Bianca doarme toata noaptea pentru ca mami respecta rutina somnului (baita calda si masaj). Astfel amandoua au un somn mai linistit si odihnitor.

Pediatrul spune ca se dezvolta bine, ca e un copil mai dezvoltat decat media copiilor de varsta ei si ca, probabil, va fi mai inaltuta decat cei de varsta ei.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Povestea lor