Încălţămintea de care ai nevoie pentru o garderobă de iarnă completă: de la cizmele înalte şi până la bocanci

Încălţămintea se număra printre cele mai importante piese dintr-o garderobă. Spre deosebire de rochii, bluze sau pantaloni, calitatea pantofilor este mult mai importantă, dintr-un motiv foarte simplu. Aceştia sunt expuşi zi de zi condiţiilor de mediu, fără niciun fel de protecţie. 

Nu trebuie să îţi fereşti îmbrăcămintea de zăpadă, apa în exces sau de asfaltul încins deoarece aceasta nu va lua contactul cu solul. În schimb, pantofii îţi vor proteja picioarele de zăpadă, noroi sau de căldură excesivă în timpul verii.

De aceea, trebuie să acorzi importanţa alegerii pantofilor, fie că este vorba de pantofi de vară, de iarnă, de zi cu zi sau de ocazie.

Dacă îţi doreşti o garderobă completă iarna aceasta, iată de ce încălţăminte ai neapărată nevoie:

Bocanci

Bocancii se număra printre cele mai populare piese de încălţăminte atât la bărbaţi, cât şi la femei. Talpă lor solidă, materialele rezistente şi versatilitatea lor i-a transformat într-unul dintre cele mai iubite modele de pantofi.

Bocancii sunt de mare folos atunci când vremea nu este prea prietenoasă, însă depinde ce material vei alege. Dacă îţi doreşti bocanci călduroşi pentru zilele friguroase sau pentru ninsorile slabe, atunci poţi opta pentru o pereche din piele întoarsă rezistenţă. Dacă vrei să porţi bocancii pe vreme umedă, atunci când plouă abundent sau stratul de zăpadă este gros, alege o pereche dintr-un material impermeabil.

Cizmele înalte

Cizmele înalte, din piele, înalţe până sub genunchi sau uşor peste genunchi se număra printre cele mai versatile piese de încălţăminte. Sunt perfecte pentru iernile uscate sau pentru zilele ploioase de toamnă.

Le poţi purta cu blugi, rochii lungi, fuste sau chiar cu pantaloni de stofă în funcţie de stilul tău vestimentar.

Sfatul nostru este să alegi un model în nuanţe clasice de negru sau maro. Dacă îţi doreşti un model mai extravagant, optează pentru o pereche de cizme cu inserţii metalice în nuanţe de auriu sau argintiu.

Ghetele din piele

Ghetele sunt perfecte pentru toamna şi iarna. Le poţi purta atât la ţinute de seară, cât şi la ţinute de zi, în special atunci când îţi doreşti un look mai elegant. Dacă stilul tău este unul casual, poţi alege ghete cu talpa groasă, în nuanţe jucăuşe sau cu aplicaţii colorate.

Sfatul nostru este să alegi un model realizat din piele naturală, deoarece ghetele fabricate din acest material rezista excelent în timp. Pe epielenaturala.ro găseşti ghete de damă din piele naturală la preţuri super prietenoase.

Cizme tip apreschi

Cizmele tip apreschi sunt 100% impermeabile, realizate din materiale ce păstrează căldura şi sunt ideale dacă locuieşti în zone unde ninge abundent şi temperaturile scad mult sub 0 grade.

Poţi opta pentru modele scurte până la jumătatea gambei sau pentru modele lungi ce ajung până la genunchi în funcţie de condiţiile meteo.

Încălţămintea de iarnă trebuie aleasă cu grijă, deoarece confortul picioarelor tale este esenţial. Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a-ţi completa garderoba în funcţie de nevoi şi dorinţe.

Sursa foto: Pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial