Incepe aventura in tabara din Tara lui Andrei

In Tara lui Andrei incepe distractia: si anul acesta, 400 de copii, castigatori ai concursului Scoala lui Andrei', sunt rasplatiti cu zile in aer liber, activitati creative si experimente stiintifice amuzante.

Intre 24 iulie si 27 august, 4 serii a cate 100 de voluntari cu idei, vor petrece cate o saptamana alaturi de colegi si profesori in statiunea montana Cheia, judetul Prahova. Acestia sunt castigatorii competitiei nationale pe teme eco-civice Scoala lui Andrei', editia 2011- elevi si profesori de scoala generala – care au dovedit prin proiecte de mediu, cultura si educatie sau implicare in comunitate, ca pot schimba in bine viata comunitatilor in care traiesc.

In tabara din Tara lui Andrei, copiii trec prin experiente in aer liber, legate de unul dintre cele patru elemente ale Planetei: apa, aer, foc si pamant. Spre seara, copiii se transforma in mici jurnalisti si prezinta stiri, la cald, cu cele mai interesante evenimente ale zilei, atent documentate si insotite de imagini. In zilele de vineri, micii voluntari ai Scolii lui Andrei vor invata de la experti despre cum sa isi duca la bun sfarsit un proiect, de la idee, la atragerea de fonduri si pana la obtinerea rezultatului dorit.

In Tara lui Andrei orice actiune este motiv de distractie: de la plantare, la karaoke sau foc de tabara, intregul program de tabara ii pregateste pe cei mici pentru a fi voluntari cu idei de succes. La final de tabara, fiecare castigator al Scolii lui Andrei va primi cetatenia in Tara lui Andrei', intr-o ceremonie speciala, devenita deja traditie. De aici inainte, voluntarii castigatori ai Scolii lui Andrei se pot apuca de treaba. Cu finantarea de 5000 de euro din partea Petrom, echipele premiante vor incepe implementarea proiectului propus si vor putea schimba in bine comunitatea lor.

Tabara din Tara lui Andrei este un program de responsabilitate sociala Petrom demarat in 2008 care isi propune sa educe tanara generatie in spiritul respectului fata de mediu si sa stimuleze spiritul civic in randul elevilor din Romania.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri