Indemnizația de creștere a copilului s-ar putea mări

Indemnizația de creștere a copilului s-ar putea mări potrivit unui proiect de lege inițiat recent.

Astfel, suma maximă primită de părinți ar putea creste la 12.000, cu 3.000 de lei mai mult decât este momentan. Iar cea minima poate ajunge la 1.800 de lei, cu 300 de lei mai mult.

'Dacă vorbim despre indemnizaţia minimă de creştere a copilului, calculul acestei indemnizaţii se face prin înmulţirea unui coeficient de 2,5 cu indicatorul social de referinţă.

Părinții vor primi indemnizație și pentru îngrijirea copiilor bolnavi de peste 16 ani

Acest indicator a apărut în anul 2008, nu a avut niciun fel de evoluţie de la cuantumul de 500 de lei, pe care îl avea atunci, până în anul 2021, când s-a decis corelarea cu inflaţia.

Având în vedere faptul că este un indicator care nu a evoluat deloc timp de 13 ani şi prea puţin în ultimi doi ani, noi propunem prin acest proiect, să raportăm indemnizaţia minimă de creştere a copilului la un indicator care are o evoluţie constantă, la un indicator care ţine cont de realităţile economice, de creşterile de preţuri, de crizele multiple prin care poate să treacă o societate şi iată, societatea românească trece prin crize multiple, chiar astăzi când vorbim', a spus unul dintre inițiatorii proiectului de lege, potrivit Observator.

Deputații sunt de părere că familiile din România trebuie să știe că sprinjinul statului este adaptat la realităţile economice, la schimbările prin care societatea trece de la un an la altul'.

'Această iniţiativă, ca orice iniţiativă liberală, serioasă, temeinic fundamentată şi construită pe argumente, nu este despre a da ceva în plus la o indemnizaţie, de a majora un beneficiu de asistenţă socială, este despre a da o perspectivă limpede familiilor care aleg să aducă pe lume copii, în România, o perspectivă limpede familiilor care aleg să croiască un viitor bun şi sigur aici, în ţara lor', a completat deputatul.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri