Îngheţată de căpşuni

Ingrediente pentru 1 kg îngheţată:

450 g căpşuni proaspete, curăţate de codiţe
o cutie (400 g) lapte condensat îndulcit
250 ml frişcă lichidă
2 linguri zahăr
o linguriţă extract de vanilie (sau miezul de la ¼ baton de vanilie)
o linguriţă suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Spălaţi căpşunile şi daţi-le prin blender. Amestecaţi piureul de căpşuni cu zahărul, vanilia şi zeama de lămâie. Separat, într-un bol, amestecaţi cu mixerul laptele condensat şi frişca lichidă până obţineţi o cremă fină. Adăugaţi piureul de căpşuni şi încorporaţi-l în cremă cu ajutorul unei spatule. Turnaţi amestecul într-o caserolă mare de plastic şi puneţi la congelator. După 30 de minute, scoateţi caserola şi amestecaţi bine, cu mixerul sau telul. Puneţi din nou la congelator. Repetaţi operaţiunea asta de 2-3 ori (acest congelat-amestecat vă ajută să obţineţi o îngheţată cremoasa, fără cristale de gheaţa), apoi lăsaţi îngheţata în congelator până la momentul servirii.

Recomandari
Redactia.ro
RTV
ziareonline.ro
Proiecte speciale
Unica.ro
Huff
Faxnews
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Deserturi