INS: Copiii din România au o speranță de viață mai mică decât media nivelului european

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, sărbătorită anual pe data de 7 aprilie, Institutul Național de Statistică (INS) a transmis un comunicat de presă cu privire la indicatorii semnificativi ai speranței de viață a copiilor din România.

Potrivit datelor furnizate de INS, în anul 2019, în România speranța de viață la naștere era de 78,2 ani, cu 5,9 ani mai puțin față de nivelul mediu al speranței de viață în cele 27 de țări ale Uniunii Europene, țara noastră aflându-se astfel în grupul țărilor cu cele mai scăzute valori ale speranței de viață din UE.

Printre țările cu cele mai mici valori ale speranței de viață se mai numără Letonia, Lituania și Bulgaria.

La polul opus, între țările cu cea mai mare speranță de viață din Uniunea Europeană se află Spania (83,5 ani), Italia (83,4 ani), Franța și Cipru (82,9 ani).

De asemenea, statisticile europene, disponibile la nivelul anului 2018, arată că femeile din Uniunea Europeană trăiesc, în medie, 83,7 de ani, pe când speranța medie de viață a bărbaților este de 78,2 ani. Explicația cercetătorilor pentru această concluzie se referă în mare parte de stilul de viață, mai sănătos în cazul femeilor, precum și la ocupațiile diferite ale celor două sexe.

În România, speranță de viață la naștere a fost în anul 2019 de 72,5 de ani pentru bărbați și de 79,6 de ani pentru femei.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri