Instagram anunță blocarea hashtagurilor antivaccinare, într-un efort de a reduce răspândirea știrilor false

Instagram anunță blocarea hashtagurilor antivaccinare, la două săptămâni după ce reprezentanții Facebook au anunțat la rândul lor că au pus la cale un plan pentru a combate conținutul antivaccinare. 

Oficialii Instagram spun că decizia de a interzice hashtagurile care susțin antivaccinarea vine ca un efort în plus de a reduce răspândirea știrilor false (fake news). Tot ei au anunțat, de asemenea, că postările antivaccinare nu vor mai avea parte nici de vizibilitate, în cadrul rețelei de socializare – acestea urmează să nu mai apară nici în căutări, și nici în funcția „explore”.

„Căutăm soluții pentru a reduce răspândirea știrilor false și a informațiilor incorecte pe Instagram. Vrem să minimalizăm recomandările acestui tip de conținut, dar și a conturilor care promovează asta”, a declarat un reprezentant Instagram, conform thehill.com

Măsura urmează a fi aplicată în cel mai scurt timp. 

În momentul în care utilizatorii accesează un hashtag blocat, așa cum va fi cazul acum, pagina care se va deschide va fi goală. 

Facebook și Instagram au fost presate de oficiali din justiție și sănătate să ia aceste decizii mai repede, ca urmare a faptului că informațiile false de acest gen se răspândesc rapid pe rețelele de socializare. Numărul copiilor nevaccinați a crescut alarmant în ultimii ani, la nivel mondial, iar medicii sunt îngrijorați de acest fenomen.

Foto – Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri