Inteligența emoțională la mame în primul an de după naștere explicată de specialiștii drool.ro

În timpul sarcinii, corpul unei mămici trece printr-o mulțime de schimbări. Ele nu sunt doar fizice, ci și psihice, influențând modul de a se simți sau de a lua anumite decizii. De aceea, tot mai multe femei devin ceva mai sensibile, mai delicate în ultimele luni, iar contactul cu acestea trebuie să fie unul prudent căci poate afecta și copilul.

După naștere, femeile se pot confrunta cu depresie postnatală, un fenomen frecvent întâlnit în care emoțiile lor sunt amplificate de noutatea care a apărut în viața lor – copilul, și de modul în care noua viață trebuie să se plieze pe necesitățile și necunoscutele care apar. 

Astfel, pentru o proaspătă mămică este esențial să aibă la îndemână oameni cu care ea să poată discuta și să treacă mai ușor peste această perioadă din viața ei, dar și lucruri care să o ajute să-și găsească echilibrul mental odată cu buna dezvoltare a copilului, cum sunt produsele oferite de magazinul online Drool.

  • Principalele probleme privind inteligența mamei postpartum
  • Cum pot fi rezolvate toate aceste probleme emoționale?
  • Cum contribuie produsele și mărcile Drool.ro în sprijinirea emoțională după naștere?

Principalele probleme privind inteligența mamei postpartum

Mamele au cea mai dificilă meserie' și nu e greșit că se simt obosite. Iar această oboseală psihică se datorează faptului că odihna devine tot mai dificilă în ultimele luni de sarcină când burtica ia în greutate, copilul se mișcă frecvent, apar dureri de cap, de spate, ba chiar unele se confruntă în continuare cu grețuri și alte simptome care o slăbesc de puteri din toate punctele de vedere. 

După naștere, alături de programul adesea haotic la care copilul se trezește frecvent și plânge chiar dacă acesta a fost hrănit corespunzător, transformările corpului după naștere, furia laptelui sau lipsa lactației, sensibilitatea micuțului și multe altele, apare și acel sentiment de neputință, cel conform căruia mămicile cred că nu fac lucrurile așa cum trebuie. 

În realitate, nimeni nu știe mai bine ca o mămică de ce are nevoie puiul ei, iar perioada postpartum este o perioadă a adaptării atât pentru ea, cât și pentru micuț. Dar toate aceste noi necunoscute vor avea un impact asupra emoțiilor afectând modul în care mama ia decizii și face anumite lucruri care pot părea floare la ureche.

Cum pot fi rezolvate toate aceste probleme emoționale?

Pentru a trece peste aceste stări și mama să revină la normal este important ca ea să înțeleagă că prin aceste stări trec marea majoritate a femeilor și că pot cere ajutor când simt că nu mai pot. Discuțiile cu cei apropiați sau cu specialiștii o pot ajuta să se descarce de probleme și să dobândească o nouă perspectivă a lucrurilor. 

Este important ca fiecare situație să fie tratată cu calm, în mod pozitiv, și să nu fie văzută doar partea neagră a paharului căci există într-adevăr soluții pentru toate. Când oboseala se acumulează, nu trebuie să te ferești să ceri sprijin din partea apropiaților sau să găsești un echilibru (de exemplu, să-ți planifici somnul în funcție de cel al bebelușului, să-l încurajezi să interacționeze cu forme și obiecte pentru a-i distrage atenția de la anumite neplăceri etc.). 

Evită să spui NU ieșitului la aer liber sau să amâni activitățile simple și preferate de tine, precum mersul la o ceașcă de ceai cu prietenele cele mai bune, mai ales dacă simți că acele momente pe care le petreci cu puiul tău explorând împrejurimile te vor încărca cu energie pozitivă.

Cum contribuie produsele și mărcile Drool.ro în sprijinirea emoțională după naștere? Drool vine în sprijinul mămicilor, al bebelușilor și, în general, a familiilor de pretutindeni, cu produse utile, avantajoase și frumoase, moderne, dar și de calitate, care au drept scop îndeplinirea necesităților și simplificarea corelației dintre copii și părinți. 

Astfel, pe drool.ro se găsesc toate cele necesare pentru perioada pre și postpartum, lucruri care să ofere mai multă liniște și siguranță atunci când sunt integrate în viața de zi cu zi. De exemplu, Tongs Baby îmbracă fiecare copil cu vârsta de până la 36 luni, Drool având o linie completă de haine pentru fetițe și băieți care sunt confecționate din bumbac de cea mai bună calitate ce previne dezvoltarea sau apariția unor iritații. 

Apoi, BabyJem se implică activ în dezvoltarea bebelușului. Când e neliniștit, poți folosi o centură anticolici ca să-i calmezi durerile de burtică și să-l ajuți să se odihnească mai bine. Dar sub acest brand vei găsi multe alte produse utile precum: pernuța pentru alăptat, husa termoizolantă pentru biberon (ideală în deplasări), salteluța de înfășat cu sistem anti-răsucire și multe altele.

Iar Skiddou oferă micuților plimbări și un somn liniștit prin intermediul cărucioarelor sport pliabile, a covorașelor senzoriale educative care le distrag atenția și îi ajută să-și dezvolte simțurile, prin pătuțurile pliabile sau cele de co-sleeping care-ți permit să-l ai în permanență aproape, dar și să te odihnești cum trebuie. 

Depresia postnatală și tulburările emoționale care apar sau se accentuează după naștere sunt o normalitate. Medicii de familie, psihologii și cei apropiați oferă sprijin pentru a depăși cu succes această perioadă, așa că e recomandat să ceri ajutor ori de câte ori simți nevoia. 

În plus, nimeni nu știe mai bine ca tine care sunt nevoile micuțului tău! La Drool vei găsi și toate lucrurile esențiale pentru a-ți simplifica sarcinile pe care le ai de dus la bun sfârșit astfel încât să renunți la temerile privind cum ar trebui să decurgă o dezvoltare armonioasă a bebelușului.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial