Interviu – Gabriela Vranceanu Firea: ” Cred ca una dintre cele mai mari greseli este sa nu iti asculti copilul cu adevarat”.

Gabriela Vranceanu Firea ne-a povestit intr-un interviu acordat pentru Babyonline in ce fel i s-a schimbat viata odata cu venirea pe lume a noului membru al familie-David Petru- si ce surprize ne pregateste in calitate de politician. De asemenea, fosta prezentatoare TV ne-a marturisit cat de importanta este familia pentru ea si care este „secretul” siluetei sale.

Care a fost cel mai emotionant moment de cand s-a nascut David?

Au fost foarte multe momente emotionante, extraordinare. Fiecare zambet, fiecare sunet sau lucru nou pe care il invata David Petru ne bucura foarte mult, pe mine, pe sotul meu, pe toti membrii familiei. As spune insa, ca un moment special a fost cel al primei intalniri dintre David Petru si Florin, imediat dupa nastere. Ca orice nou-nascut, David Petru se afla intr-un salon special, alaturi de alti bebelusi care plangeau, ceea ce l-a facut si pe el sa planga. Dupa ce asistentele i l-au adus lui Florin si el l-a luat pentru prima data in brate, puiul nostru s-a linistit si, intors in salonul plin de bebelusi care plangeau, a adormit. A fost un moment care mi-a ramas in suflet.

Cum s-a schimbat viata dumneavoastra?

Viata mea s-a imbogatit si mai mult de la nasterea lui David Petru. De cand am aflat ca voi fi din nou mamica, am fost extem de fericita, si sotul meu la fel. Iar dupa nastere, a venit sentimentul de mare implinire sufleteasca. Cred ca este un sentiment pe care cei care sunt parinti il cunosc cu totii, un sentiment nepretuit. Un copil iti schimba viata in mod miraculos, pentru ca iti da sansa sa descoperi din nou lumea alaturi de el.

Cum a decurs a doua sarcina in comparatie cu prima?

A fost o sarcina foarte usoara. Cu Tudor, desi aveam 20 de ani, am avut manifestarile specifice – greturi, stari de slabiciune, ameteli. David Petru insa a fost, asa cum imi spunea mereu sotul meu, un bebelus puternic si am trecut impreuna fara probleme peste cele 9 luni de sarcina.

Cum a reactionat Tudor la aflarea vestii ca va avea un fratior?

Cand era mic, Tudor isi dorea foarte mult un fratior. Imi amintesc ca venea de la gradinita si imi spunea ca alti copii aveau frati si ma ruga sa ii aduc si lui un frate, sa se joace impreuna. De aceea, am fost convinsa ca Tudor se va bucura. Si chiar asa a fost, reactia lui a fost extraordinara, mi-a spus ca in sfarsit l-am facut si pe el sa fie fratele mai mare'. Si are planuri mari pentru mezin, asa cum m-a anuntat, vrea sa il duca la gradinita, sa il invete tenis si fotbal.

Avand in vedere ca deja aveti experienta de mamica, care credeti ca sunt greselile pe care le poate face un parinte in cresterea si educarea copilului?

Cred ca una dintre cele mai mari greseli este sa nu iti asculti copilul cu adevarat. De cand sunt mici, copiii dispun de resurse' la care noi, adultii, nu mai avem acces. Ei ne spun tot timpul ce vor de la noi – sa ne jucam, sa le explicam tot ceea ce nu inteleg, sa ii sfatuim, intr-un cuvant, sa le fim parinti. Uneori, cadem in greseala de a nu ii asculta. Pentru ca suntem grabiti, stresati, obositi. Un parinte trebuie sa petreaca mult timp cu copilul sau, sa il asculte, sa ii ofere ceea ce isi doreste. Si nu ma refer la jucarii sau haine, ci la dragoste, sprijin, ocrotire permanenta. Meseria de parinte este singura la care nu se admite – acesta este punctul meu de vedere – nici un moment de pauza, nici o zi de concediu.

Ati facut vreo greseala fata de Tudor pe care acum o regretati?

Nu pot spune ca am facut greseli, dar am regretul ca nu am petrecut mult mai mult timp cu el. Am muncit enorm, de foarte tanara, pentru ca asa am fost educata, pentru ca sunt perfectionista si pentru ca am fost extrem de pasionata de munca mea, fie ca este vorba de perioada de la Televiziunea Publica, Antena 1 sau la Guvern. Nu mi-am neglijat familia, dar au fost momente din copilaria lui Tudor pe care imi doresc sa le fi trait impreuna cu el. Noi, eu si Tudor, suntem foarte apropiati. Are o maturitate si o seriozitate pe care nu le intalnesti la multi adolescenti de varsta lui, este pragmatic. Discutam foarte mult, ne consultam reciproc in privinta deciziilor importante. Mi-am dorit si imi doresc sa fiu un sprijin pentru copiii mei, pentru Tudor si pentru David Petru, sa vina cu inima deschisa la mine. Si sper sa reusesc acest lucru si in cazul lui Tari, asa cum se intampla cu Tudor.

Cine va ajuta in cresterea copiilor?

Suntem o familie mare si extem de unita. Iar daca vorbim de copii – sunt patru- pentru ca si sotul meu are doi fii, Andrei si Bogdan. Ei sunt deja barbati in toata firea, dar au nevoie din cand in cand de un sfat. Asa ca raman Tudor si Tari. Tudor se intelege foarte bine cu Florin si ma bucura mult acest fapt. Tari este rasfatatul intregii familii, evident. Mama si sotul meu sunt principalele ajutoare'. Ne ajuta si cumnata mea, Emilia, si sora mea, Angelica. Avem chiar si o repartitie, daca vreti, a sarcinilor. In cursul zilei, atunci cand eu ma ocup de activitatea mea profesionala, mama il preia pe Tari. Florin este raspunzator pentru seara, el ii face baita lui Tari, masaj, se joaca cu el. Iar noptile sunt responsabilitatea mea.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Vedete si copii