Intrebari frecvente despre sarcina

De-a lungul sarcinii esti surprinsa de schimbarile prin care trece corpul tau si ai o multime de intrebari. Iata raspunsul la cateva dintre acestea.

Cand va arata sun test de sarcina sigur ca sunt insarcinata?
Un test de urina, care masoara prezenta hormonului sarcinii, HCG, poate fi facut din ziua in care nu ti-a venit menstruatia, dar rezultatul cel mai corect il va da dupasapte sau zece zile de la data la care ar fi trebuit sa ai menstuatia.

Cum pot evita vergeturile?
Acestea rezulta din intinderea pachetelor de colagen de la suprafata pielii si sunt, in mare parte, ereditare. La aparitia lor mai contribuie si deficitul de fluorura de calciu, care determina eleasticitatea tesuturilor.

Poti folosi remediul cu saruri minerale Calcium fluoride si maseaza-te cu ulei care se absoarbe usor, cum ar fi cel de migale sau de seminte de struguri. Zonele vizate vor fi burta, copasele, sanii si fesele.

Ce greutate ar trebui sa acumulez in timpul sarcinii?
Depinde de la femeie la femeie. Greutatea medie acumulata este de 2-3 kilograme in primele douazeci de saptamani si zece-cinsprezece kilograme in a doua jumatate a sarcinii.

Daca ai fost suprapoderala de la inceput, s-ar putea sa nu simti acumularea kilogramelor, deoarece este posibil sa pierzi din grasimea corporala.

Fii atenta insa la umflarea mainilor, a picioarelor sau a fetei, in special dimineata. Acest lucru ar putea indica existenta toxicozei.

De ce merg atat de des la toaleta?
Greutatea din pelvis stimuleaza nervii care duc la vezica, rezultatul fiind nevoia de a urina.

De ce am eruptie acneica pe fata, pe piept sau pe spate?
Acest lucru este destul de obisnuit in sarcina, in special la femeile care sufera de caldura sau de indigestii si greturi prelungite. Este un semn ca organismul tau este afectat de hormonii sarcinii. consuma cat mai multe verdeturi, precum mararul, funiculul si menta.

Este diabetul gestational comun in sarcina?
O posibila cauza a diabetului gestational ar fi accea ca hormonii produsi de placenta actioneaza impotriva insulinei.desi diabetul este intalnit in sarcina, el nu este foarte raspandit. Acesta va fi detectat la testele obisnuite de urina. Mamele si copii diabetici au nevoie de ingrijiri speciale.

De ce transpir mult?
Pe langa faptul ca ai o greutate in plus de carat, volumul sangelui tau creste, ceea ce duce la aparitia transpiratiei.

De ce am uneori tulburari de vedere?
Acest lucru nu este neobisnuit in sarcina si se datoreaza acumularilor de lichid din organism. Unele femei descopera ca nu-si pot pune lentilele de contact sau ca au nevoie de alte dioptrii la ochelari.

De ce am carcei in zona gambelor? Cum ii pot preveni?
Carceii la gambe si coapse pot aparea datorita circulatiei proaste sau a lipsei de magneziu. Atunci cand ai un carcel, maseaza bine zona afectata. Pentru prevenirea carceilor consuma alimente bogate in magneziu, cum ar fi bananele, nucile, semintele.

De ce am nasul infundat?
Acest lucru se intampla datorita lichidului suplimentar acumulat in organism, ca urmare a cresterii volumului de sange. Membranele nazale umflate iti dau senzatia de nas infundat. Daca nu simti ca ai o raceala sau gripa, nu ai de e sa te ingrijorezi.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii