Invata-i lucruri importante

5. Exprimarea emotiilor
Alege o stare de spirit si pune-l sa faca un desen pe aceasta tema. Fa acelasi lucru cu muzica: pune niste muzica clasica, un blues, iar apoi ceva muzica la moda. Cum il face muzica sa se simta?

Il ajuta sa-si exprime sentimentele fara sa aiba impresia ca te bagi in sufletul lui. Vorbeste-i numai de lucruri bune, iar atunci el se va simti in largul lui si va incepe sa iti vorbeasca si de cele rele – cand va simti el nevoia sa o faca.

6. Invata-l sa coopereze
Umorul va atrage intotdeauna cooperare din partea copilului. Putina distrac-tie detensioneaza atmosfera si il determina pe copil sa coopereze de bunavoie. Este foarte greu sa ii convingem pe copiii nostri sa faca unele lucruri.

Daca astepti ca fiul tau sa coopereze cu tine din proprie initiativa, ai pierdut! Este nevoie de consec­ven­ta din partea parintelui pentru a-l convinge pe copil sa se implice de bunavoie. Corecteaza-ti mai intai propria atitudine si te vei bucura de copilul pe care-l ai.

7. Viata si moarte
Prin cultivarea unei plante, va invata mai multe lucruri: ca trebuie sa hraneasca organismele vii pentru a le face sa infloreasca si ca lucrurile vii… mor candva.

Cumpara un ghiveci, o punga cu pamant, un pachet cu seminte de flori, ceva unelte de gradinarit si pune-l sa le planteze.

Lectii pentru cei mici:
Unele jucarii nu te vor ajuta in privinta marilor lectii de viata, insa le vei gasi totusi utilitatea…

Folositi tacamurile
Cumpara-i un set de tacamuri jucarie si lasa-l sa le foloseasca la masa. Cu timpul, se va deprinde sa le foloseasca cu indemanare, si-atunci va putea sa treaca la nivelul urmator: la tacamurile adevarate!

Cat este ceasul?
Cumpara-i un ceas special pentru el, Flik Flak, de la Swatch, care costa in jur de 100 de lei. Conform unui principiu al expertilor in educatie, aceste ceasuri il ajuta sa invete cu usurinta sa citeasca orele.

Banii
Obisnuieste-i inca de mici, cu ajutorul jocului Capital +, sa fie oameni de afaceri. Este un joc destinat oricui are peste zece ani; pot participa doi-patru jucatori.

Fiecare jucator care dispune de o suma de bani si care este investita pentru construirea unor intreprinderi, in diverse orase din Europa este un „om de afaceri. Jocul este castigat de cel care reuseste primul sa construiasca ori sa cumpere toate cele 12 tipuri de intreprinderi.

Text: Lacramioara Tiriblecea, Foto: HEPTA/PHOTONONSTOP
.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice