Invatamantul prescolar, gratis si nu prea: mai multi parinti se plang de costuri suplimentare

Mai multi parinti sustin ca sunt nevoiti sa cumpere produse de igiena pentru gradinita, precum si sa dea bani pentru ingrijitoare, se arata intr-un reportaj stirileprotv.ro.

70 lei pentru materiale didactice, 20 lei pentru ingrijitoare

Parintii din mai multe gradinite se plang de acelasi lucru: sunt nevoiti sa cumpere hartie igienica, sapun sau servetele, consumabile de igiena absolut necesare ce nu sunt acoperite de unele gradinite de stat.

Mai mult chiar, intr-o gradinita a existat o situatie in care parintilor li s-a cerut sa cotizeze cate 20 lei pe luna pentru fiecare copil inscris la gradinita, iar cu acei bani s-ar fi platit o noua ingrijitoare angajata. Aceasta suma vine in completarea sumei de 70 lei/copil, ceruta parintilor inca de la inceputul anului, pentru diferite materiale didactice.

Invatamantul prescolar nu e obligatoriu”

In replica, directorul uneia din gradinitele in cauza a explicat: „Învățământul preșcolar nu e obligatoriu, nimeni nu a băgat mâna în buzunarul părintelui.”

In ciuda multiplelor nemultumiri exprimate si a faptului ca invatamantul ar trebui sa fie gratuit, nicio plangere nu a fost pana acum depusa la inspectorate.

Sursa: stirileprotv.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau