Îți dorești un zâmbet perfect? Ce tip de aparat dentar să alegi?

Cu toții ne dorim un zâmbet perfect. Însă puțini acționăm în consecință. Zâmbetul ne oferă încredere în propria persoană, iar dinții drepți ne permit să ne păstrăm optimă starea generală de sănătate. Când nu ești mulțumit de aspectul dinților tăi, investește în sănătatea ta. Un zâmbet perfect nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate orală. Purtarea unui aparat dentar îți oferă o dantură funcțională și un zâmbet larg și strălucitor. Când ai nevoie de un tratament ortodontic? Ce tipuri de aparate există și cum să-l alegi pe cel potrivit? Află în continuare.

Când ai nevoie de un aparat dentar?

Fie că ai nevoie de un aparat sau implant dentar, trebuie să știi că stomatologia modernă ne oferă numeroase soluții care ne ajută să ne corectăm problemele dentare și să obținem un zâmbet perfect. În ceea ce privește necesitatea purtării unui aparat dentar, aceasta poate fi impusă atunci când există probleme de aliniere a dinților sau există spații între aceștia. Totodată, poate fi necesară când apar semne precum dureri articulare sau la nivelul urechii care ar putea fi cauze de o ocluzie incorectă sau nu-ți poți peria dinții în mod corespunzător din cauza spațiilor înguste dintre aceștia.

Ce tipuri de aparate dentare există?

Medicina evoluează constant, iar domeniul stomatologic nu face excepție. Dacă în trecut exista un singur tip de aparat dentar, din metal, astăzi, medicii ortodonți ne întâmpină cu mai multe modele. Poți alege un aparat dentar clasic, cu brackeți sau moderne, cu gutiere. Acestea, la rândul lor se împart în:

  • metalice – cele mai rezistente și accesibile, tratează afecțiuni mai complexe și sunt vizibile atunci când zâmbești.
  • ceramice – sunt mai estetice decât cele metalice și au o culoare similară cu dinții naturali.
  • safir – o variantă mai recentă a celor ceramice, sunt mai estetice și mai rezistente.
  • linguale – se fixează pe partea interioară a dinților.
  • invizibile precum Invisalign – sunt confecționate din materiale transparente și necesită a fi îndepărtate pentru a mânca și a te spăla pe dinți.

Cum alegi aparatul dentar potrivit pentru tine?

Nu există un aparat dentar potrivit pentru toată lumea. Fiind un tratament personalizat, medicul specialist te va ajuta să selectezi opțiunea potrivită în funcție de nevoile tale personale de îndreptare a dinților. În urma unor examinări amănunțite și efectuarea unor radiografii, se va decide tipul de aparat dentar în funcție de severitatea problemei. De exemplu, pentru dinții extrem de strâmbi, poate fi mai indicat un aparat dentar metalic. În schimb, pentru dinți care nu necesită un tratament extrem de complex și de lungă durată, medicul poate recomanda un aparat invizibil. Deși costurile variază semnificativ în funcție de modelele alese, trebui să te privești acest aspect drept o investiție de lungă durată în sănătatea ta.

Aparatul dentar este o soluție excelentă pentru a obține un zâmbet perfect, indiferent de vârstă. Nu trebuie să fii copil pentru a te bucura de un tratament ortodontic pentru îndreptarea dinților. Tehnologia a evoluat și te poți bucura de acest beneficiu chiar dacă ai 6, 20 sau 40 de ani. În cele din urmă, investiția în sănătatea și aspectul zâmbetului tău merită fiecare efort. Iar alegerea corectă a aparatului va face diferența în obținerea rezultatelor dorite și perioada tratamentului.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial