Ivatherm contribuie la depistarea precoce a cancerului de piele

Ivatherm (singurul producător român de dermatocosmetice cu apă termală Herculane) lansează campania de responsabilitare socială pentru strângerea de fonduri destinate dotării secției de dermatologie a Spitalului Elias din Bucuresti cu aparatura necesară depistării cancerului de piele. Astfel, 2 lei din prețul fiecărui produs Ivatherm pentru protecție solară vîndut în lunile iunie, iulie, august în farmacii și magazinul său on-line vor fi colectați în acest scop. Campania se bucură de susținerea Societății Române de Dermatologie.

 

Mai mult de 90% din tipurile de cancer de piele sunt cauzate de expunerea la soare fără protecție adecvată. Melanomul, care se poate dezvolta sub forma unei simple alunițe, este cel mai agresiv tip de cancer.  Incidența melanoamelor a crescut de 4 ori în România, în ultimele trei decenii. Cancerul de piele ucide în fiecare an peste un milion de oameni în întreaga lume. Diagnosticat la timp, șansele de vindecare sunt aproape de sută la sută.

« Prin această campanie, ne dorim să atragem atenția asupra respectării recomandărilor medicilor dermatologi în privința expunerii la soare și folosirea cremelor cu factor de protecție solară. Pielea nu „uită” nicio rază de soare. Ea cumulează în timp efectele razelor UV. Cu sprijinul consumatorilor produselor Ivatherm dorim să contribuim la depistarea precoce a cancerului de piele, pentru șanse maxime de vindecare', spune Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea și Directorul general Ivatherm. .

Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Stiri