Jamie Oliver: Dovleac umplut cu orez și fructe uscate

Să profităm de dovleci, bogați în minerale și vitamine: supă de dovleac, doleac copt, plăcintă de dovleac și o mulțime alte de rețete gustoase pot fi preparate din acest aliment-medicament. Astăzi ne-am inspirat de la celebrul Jamie Oliver, care ne-a învățat cum să facem un dovleac umplut cu orez și fructe uscate. Nu este foarte complicat de preparat și este cu adevărat delicios. Încearcă și tu rețeta:

 

Ingrediente pentru 4 porții

  • 1 dovleac
  • 2 căței de usturoi
  • ulei de măslin
  • o ceapă roșie tăiată fin
  • câteva măsline negre tăiate fin
  • rozmarin proaspăt
  • un ardei iute
  • sare, piper
  • un praf de nucșoară
  • un praf de scorțițoară
  • 50 g orez basmati
  • 75 g afine uscate
  • zeama de la o portocală sau mandarină
  • supă de legume – 200 ml

 

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 230 de grade. Taie dovleacul și scobește-l, îndepărtând semințele. Toacă fin pupla de dovleac, împreună cu usturoiul.

Într-o crațită, pe foc mediu, adaugă pulpa de dovleac, un cățel de usturoi, ceapa, măslinele și puțin rozmarin și călește-le în ulei de măsline timp de 10 minute, până doleacul se înmoaie.

Într-un mojar, pune al doilea cățel de usturoi, rozmarinul, ardeiul, pudra de nucșoară și scorțișoară, sare și piper, și amestecă bine, adăugând puțin ulei de măsline.

Adaugă în compoziția de dovleac orezul, fructele uscate și zeama de portocală sau mandarină, amestecă bine și apoi adaugă supa de legume, amestecând la foc mediu, timp de 3 minute.

Pune dovleacul scobit pe o foaie de copt, într-o tavă pentru cuptor și adaugă umplutura. Lasă să se coacă timp de o oră, până când dovleacul este moale și zeama s-a evaporat.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton