Joc pentru stimularea abilităților motorii

Mișcări care nouă ni se par simple (a duce un pahar la gură, a apuca cu două degete un obiect), reprezintă o adevărată provocare pentru un bebeluș. În primul an de viață bebelușul tău deprinde încetul cu încetul anumite abilități motorii care implică o bună coordonare a ochilor, mâinilor și creierului și asta îi permite ca de la lună la lună să progreseze. Exersarea de timpuriu a acestor abilități reprezintă o bază importantă pentru întreaga dezvoltare ulterioară a copilului.

Aceste abilități însă trebuie stimulate, pentru ca bebelușului tău să îi fie mai ușor. Uite un joc simplu, chiar dacă mai neortodox, pentru sitmularea motorie.

Leagă de mâinile și piciorușele copilului niște clopoței, cu ajutorul unor panglici. Sau prinde clopoțeii de botoșeii pe care îi poartă în mod obișnuiti. Sau pune-i în jurul gleznei o brățărică de-a ta, de care ai atârnate 'zdrăngănele'. Arată-i apoi cum produc clopoțeii sunete atunci când mișcă mânuța sau piciorul. El va prinde foarte repede jocul și va fi dornic să repete mișcarea. Această repetiție, deși simplă pentru tine, îl ajută să se coordoneze mai bine cu fiecare mișcare. Astfel de mici joculețe permit bebelușului tău ca în jurul vârstei de un an să poată ține o lingură sau un pahar în mână, mai apoi să prindă o minge cu brațele deschise sau să își dea singur jos căciulița și cu fiecare astfel de realizare își dezvoltă inteligența și devine mai independent.

Ai grijă însă – nu lăsa singur copilul, pentru a nu-și desprinde clopoțeii, a-i băga în gură sau a se împiedica în șireturile cu care ai legat clopoțeii.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Bebelusul
Buton