Jocul Balena Albastra face victime printre copiii din Romania

UPDATE 28 martie

Jocul Balena Albastra a facut prima victima in Romania. Un baietel de 11 ani din Dambovita s-a sinucis. Copilul de doar 11 ani a fost gasit spanzurat in podul casei de sora sa, in cursul zilei de ieri.

Conform Agerpres, copilul le spunea colegilor la scoala ca joaca „Balena Albastra”.

„Din verificari s-a stabilit ca elevul care s-a sinucis le spunea colegilor ca juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele doua telefoane si calculatorul pe care copilul le folosea si urmeaza sa se efectueze expertizele necesare. Parintii au declarat ca nu stiau ca baiatul juca jocul respectiv', a declarat marti, pentru Agerpres, Alexandra Niculaie, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Poliție Judetean Dambovita.

Intr-un comunicat emis de Inspectoruatul Judetean de Politie Dambovita este specificat: „In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca acesta obisnuia sa acceseze internetul si povestea adesea despre un joc virtual. Cadavrul a fost preluat de Serviciul Județean de Medicins Legals in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului”.

UPDATE 21 martie

S-a descoperit ca fetia de 13 ani din Timisoara care a povestit cum a scapat cu greu din Jocul Balena Albastra, de fapt a mintit despre tot ce s-a intamplat doar ca sa obtina de la parintii ei un telefon mobil nou.

Fetita a mers atat de departe cu minciuna incat a dat declaratii la politie si chiar a acordat un interviu in exclusivitate pentru Digi24 despre drama pe care a trait-o legat de locul Balena Albastra.

UPDATE 20 martie

O fetita de 13 ani din Timisoara a povestit drama prin care a trecut dupa ce a accesat site-ul pentru Jocul Balena Albastra.

Intr-un intrerviu acrodat Digi24, fetita povesteste cum a ajuns din greseala pe acest site si cum, din curiozitatea specifica varstei a vrut sa intre in joc, insa dupa ce a vazut conditiile, s-a speriat, avand in vedere ca i se cerea sa isi scrie pe mana, cu lama, un anumit cod.

Fetita a accesat jocul de pe telefonul mobil, insa desi nu a oferit numarul de telefon, imediat ce a iesit de pe site, a fost contactata de administratorii site-ului care au inceput sa o hartuiasca cu mesaje si telefone de amenintare.

A primit amenintari cu moartea

Că să-mi iau sicriu, că el mă vede, că o să-mi văd familia moartă… dacă nu fac ce-mi zice el.” a declarat fetita pentru Digi24.

Speriata de datele concrete pe care administratorii jocului le avea atat despre ea cat si despre familia ei, pe care au amenintat ca o omoara daca nu face ce i se spune, fetita a cerut ajutorul parintilor, mai ales ca printre ultimele mesaje, primise si poze care i-au fost facute la ea acasa, chiar cu telefonul ei.

In urma traumelor suferite, acum fetita urmeaza sedinte de psihoterapie. Din pacate, fetita povesteste ca are colegi care au intrat in joc si inca sunt conectati la acest joc.


Jocul Balena Albastra a ajuns si in Romania

Cinci copii din Iasi au ajuns de urgenta la spital dupa ce au jucat Jocul Balena Albastra, jocul care impinge la sinucidere.

La Scoala gimanziala „Veronica Micle” din Iasi cinci copii au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au jucat jocul Balena Albastra. Acest joc online presupune o serie de sarcini periculoase pe care copiii trebuie să le îndeplinească – de exemplu sa se taie pe antebrate sau sa sara de la inaltimi mari.  

In cazul de la Iasi, copiilor li se ceruse sa isi puna mainile pe piept, apoi sa isi tina respiratia in timp ce erau apasati pe piept de colegi.

Pericolele din Jocul Balena Albastra

In urma acestui joc riscul major era de stop respirator. Alaturi de ambulante au sosit la scoala si mai multe echipaje de politie, o parte din copii fiind preluati din salile de clasa iar altii din toaleta scolii.

Reprezentatii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au declarat pentru Adevarul ca toti copiii sunt acum in afara oricarui pericol.

Jocul Balena Albastra, ajuns si in Romania, a provocat sinuciderea a peste 130 de copii in Rusia.

Sursa: adevarul.ro; digi24.ro; Agerpres
Foto: Arhiva Libertatea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau