Jocuri la drum

Jucariile si jocurile sunt instrumentele cu care cei mici pun in scena desfasurarea vietii lor psihice la un anumit moment.

Ce facem la drum, in masina?

Partea cea mai dificila a concediului, orice s-ar spune, este chiar drumul. Mai ales cand plecam cu copii mici. Facem bagaje cat sa para ca ne mutam cu casa, liste peste liste, dar ce facem pe drum?

Poate avem norocul ca cel mic sa doar­ma, leganat de miscarea ma­si­­nii sau hipnotizat de monotonia peisajului care se deruleaza cu vite­za dincolo de geamurile masinii. In acest caz, nu e necesar sa ne oprim din mers decat daca sunt nevoi fiziologice stringente, deoarece, dupa somn, copilul s-ar putea sa fie dornic de joaca, dar nu in ma­si­­­na, ci sa vrea afara. Nu putem avea preten­­­­­­­tia ca cei mici sa inteleaga de ce trebuie sa stea cu orele prizo­­nieri in masina, pana ajungem undeva, caci ei nu se pot proiecta in placerea petrecerii timpului la acel undeva. Ei traiesc in prezent si prezentul calatoriei in conditii impuse nu este deloc amuzant. Doar daca nu il facem noi amuzant…

Jocuri pentru varsta 0-2 ani

  • Cucu-bau – o papusica  pleaca la plimbare cu masina… Si incepem o povestioara scurta, in care jucaria se ascunde si apare din cele mai surprinzatoare locuri in masina, facand cucu-bau. Rasul pe care il declansam copilului este contagios, veti vedea.
  • Teatru de papusi – cu marionete pentru degete sau pentru mana, putem sa ii distragem atentia copilului cu joc de rol fie din povesti stiute, fie din scene inventate de noi.

Ce culoare esti? Joc pentru varste de peste 2 ani

  • Masina rosie, masina albastra – fiecare calator alege o culoare dintre culorile principale pe care un copil de doi ani ar trebui sa le recunoasca: rosu, albastru, verde, galben, alb, negru… De fiecare data cand unul dintre jucatori vede o masina de culoarea alocata lui, va primi o bulina in tabelul pe care il tine copilotul (soferul nu are voie sa joace). Cine reuseste sa stranga cele mai multe buline primeste o surpriza la prima oprire! Asemanator, putem distrage atentia copilului de la plictis alegand masini mici (autoturisme), mijlocii (dubite) si mari (camioane si tiruri), fiecare contabili­zandu-le pe ale lui.

     

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii