Jocuri pentru intreaga familie

Planificati ziua jocurilor de familie!
Este foarte adevarat ca este destul de greu sa mai ga­­sim energie pentru joaca in timpul saptamanii – sunt atatea vase de spalat, de pregatit masa, de calcat rufe, uneori teme de facut, telefoane de dat… si putem continua lista pana la epuizare. Asa ca am putea folosi un sfarsit de saptamana pentru a planifica, intr-o sedinta de familie, care sa fie ziua jocurilor de familie.

Fiecare se va gandi ce jocuri ii place sa joace si, pe rand, vom fi responsabili cu programul zilei jocurilor de familie. Fie ca e vineri seara ori sambata, ziua aceea va fi neconventionala – am putea manca pizza pentru ca mama sa nu mai petreaca asa de mult timp la bu­catarie sau am putea sa facem fiecare rapid ordine in casa. {i seful de joaca din saptamana respectiva poate incepe programul.

Participa si tu la joaca celor mici!
Cand copilul este foarte mic, este foar­­te usor sa ne jucam cu el, iar bebelusul va fi multumit si fericit sa fie impreuna cu parintii sai. In plus, cateva minute de joaca ii vor fi suficiente pentru a cadea frant de oboseala. Dar dupa 6 ani, e mai greu. Va fi mai atras de calcu­lator si de televizor si parintii au, in ge­ne­ral, tendinta de a-l lasa acolo, promitandu-si mereu ca „maine nu vor mai permite atatea ore in fata ecranului. Ade­va­­rul pe care nu ne place sa il recu­noas­tem este ca fiul/fiica noastra alege tv-ul sau calculatorul pentru ca noi nu ii oferim o alternati­va.

Daca va este greu sa va ju­cati cu propriul copil, invitati atunci la voi alti copii cu care sa se joace si participati impreuna la joaca lor din cand in cand.

Alegeti impreuna
De-a ce ne jucam? Aceasta intrebare este cea mai grea, doar daca nu cumva aveti o rutina a jocurilor de familie stabilita deja. Este posibil sa se declanseze conflicte din pricina dorintelor contra­dic­­torii de a juca un joc sau altul. Deci unul din obiec­­tivele prioritare ar fi evitarea oricaror conflic­te. Cine se supara va trebui sa execute o pedeapsa – poate ca el va fi cel care va pregati masa, ori va face ordine in casa. Am putea sa stabilim reguli simple de alegere a jocurilor. Scriem pe biletele ce propune fiecare membru al familiei si tragem, din caciula, biletele in ordinea in care le vom juca, asa toata lumea va fi multumita.

Citeste continuarea in revista BABY – ianuarie-februarie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista