Johnson&Johnson, acuzati ca pudra lor de bebelusi ar contine azbest de zeci de ani

Johnson&Johnson, o companie lider in produsele destinate ingrijirii bebelusilor, a primit recent o lovitura grea dupa ce s-ar fi descoperit ca de ani intregi pudra de talc pentru bebelusi pe care firma o fabrica ar fi fost contaminata cu azbest.

Informatia ar fi iesit la iveala chiar din documentatia Johnson&Johnson

Un raport recent al Reuters indica faptul ca s-ar fi gasit urme de azbest in talcul folosit de companie pentru producerea pudrei de bebelusi, inca din anii ’70.

Informtia ar fi iesit la lumina in vara acestui an, dupa ce compania ar fi fost data in judecata de 22 de femei care ar fi acuzat compania ca pudra lor de talc le-ar fi cauzat cancer ovarian.

In urma acestui proces au iesit la iveala date ingrijoratoare din documentatia companiei.

Situatia nu este prima lovitura de PR data Johnson&Johnson, in trecut existand un alt scandal in urma caruia s-ar fi aflat ca faimosul sampon auriu produs de ei continea ingrediente ce eliberau formaldehida.

In urma acelui scandal, compania a scos respectivele ingrediente din compozitia samponului, desi se suspecteaza ca acestea erau intr-o cantitate suficient de mica incat produsul sa poata fi folosit in siguranta.

J&J respinge categoric acuzatiile

In replica, Alex Gorksy, Directorul General al Johnson&Johnson a respins acuzatiile:

„Sustinem fara echivoc ca talcul nostru, pudra noastra de talc, nu contine azbest.
Acest lucru e demonstrat in mii de studii, studii desfasurate nu doar de J&J, ci si de terte parti respectate, noi lucrand indeaproape cu entitati de control ce supravegheaza metodologia.”

Surse: cnbc.com; reuters.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul