Jucării care încurajează creativitatea copilului tău

Printre rafturile pline de aceleasi papusi cu rochita roz, masinute trase la indigo si super-eroi americani, nu prea mai are rost sa ne intrebam de ce micutii nostri isi inabusa creativitatea pe masura se cresc, modelandu-si in schimb preferintele dupa aceleasi cateva stereotipuri mediatizate pe toate canalele.

 

Cand sunt mici, imaginatia copiilor este atat de bogata incat isi pot construi cele mai interesante jocuri din te miri ce obiecte uitate prin casa. Ce-ar fi daca in loc sa lasam jucariile comerciale sa ingradeasca aceasta creativitate, le-am oferi in loc niste jucarii mai putin conventionale?

 

Cu ce personaj crezi ca si-ar imagina copilul tau povesti mai fantastice – cu papusa Barbie, sau cu papusa Maria si oita ei misterioasa? Si oare, cu ce s-ar juca mai mult – un soldatel, sau un porcusor care zboara ca in proverb?

 

Daca ai mizat pe a 2-a varianta, iti vor placea sigur jucariile handmade neconventionale  ale creatorilor de pe Breslo! Nu te va surprinde ca sunt lucrate de o comunitate de oameni cu imaginatie bogata ce nu au renuntat niciodata complet la creativitatea copilariei.

 

Si cu cat sunt mai atipicie, cu atat jucariile lasa mai mult loc pentru imaginatie. Daca inlaturi chiar si o mica parte din stereotipurile construite de media, micutii isi pot crea propriile scenarii in jurul propriilor preferinte si ale lucrurilor invatate in casa, de la tine. Poate acest lucru sa ii ajute sa fie mai echilibrati si mai putin influentabili cand vor creste? Ramane de vazut. Cu siguranta insa, povestile pe care ti le vor spune vor fi mult mai traznite. 🙂

 

>> Descopera mai multe jucarii atipice pe Breslo.ro 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau