Jucarii educative pe care le poti cumpara de Black Friday

Jucariile pe care alegem sa le cumparam copiilor nostri pot face o diferenta majora in dezvoltarea lor.

Avand posibilitatea sa vada, sa se joace si sa experimenteze cu diferite materiale, le dau copiilor ocazia de a trece prin diferite provocari, de a dobandi o serie de abilitati si de a acoperi o arie larga de invatare.

Copiii pot invata de la orice jucarie (sau orice considera ei ca este o jucarie) insa gradul de invatare depinde foarte mult de nivelul de interatiune dintre copil si jucarie.

 

Jucarii educative pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor

 

Inelele Vesele Ratusca Buclucasa – Iaki, dezvolta indemanarea copilului atunci cand rata se misca, copilul arunca inelul pe gatul ratei. Copilul urmareste rata si arunca inelul pe gatul miscator al ratei, imbunatatind astfel coordonarea mana – ochi.
Porniti butonul, capul ratei se va misca pe muzica. Atrage curiozitatea copilului.
Este foarte interesanta miscarea corpului sus jos, ca si cum ar dansa, copilul gasind-o si mai atractiva.Luminite frumoase pentru a atrage atentia copilului, culori diferite pentru emotii diferite. Cand inelele cromatice sunt pe rata si ating coada acesteia, rata va spune „right” sau „you are smart”.  Se va oprin din clatinat si va da din aripi parand ca zboara.
1 ratusca buclucasa

 

 

 

Numaratoarea cu Discuri Colorate imbina distractia cu notiunile primare de matematica! Are in dotare o gama bogata de discuri colorate si placute cu numerele in limitele 0-10. Atunci cand placutele cu numere sunt indepartate copilul va putea descoperi multimea de bulinute ce corespunde cifrei inscriptionate pe piesa de lemn. Un set de activitati perfect pentru introducerea notiunilor primare de matematica: numaratul in limitele 0-10 si asocierea cifra-multime.

 

2 numaratoare cu discuri colorate

 

Jucarie muzicala cub
Copiii iubesc animalele de ferma, mai ales sunetele pe care le fac! Aceasta „ferma” este plina de animale amuzante, zgomotoase, dar sunt  suficient de compacte pentru a lua oriunde. Apasati note muzicale pentru a auzi sunete de animale! Acesta este dotat cu o oglinda, teether si petale crinkly de flori. Recomandat 0-24 luni.

 

 

3 jucarie muzicala

 

Masuta muzicala educativa Chipolino Animalute este o jucarie interactica care ajuta la dezvoltarea capacitatilor motorii, dezvolta perceptia senzoriala datorita sunetelor si culorilor. Toti copiii vor fi innebuniti dupa sunetele, culorile si animalutele de pe masuta. Ii ajuta pe cei mici sa distinga culorile si formele, dezvolta capacitatile motorii, precum si perceptia senzoriala, masuta dispune de butoane si animalute colorate care scot diferite sunete. Varsta recomandata: 2 ani+

 

 

4 masuta muzicala

 

Jucaria Bright Beats Tappin Beats Bench are cinci butoane colorate care se aprind cand bebelusul le loveste cu ciocanelul, recompesandu-l pe acesta cu sunete, muzica si lumini. Cand bebelusul apasa pe butonul mov, celelalte butoane revin in pozitia initiala, pentru a incepe distractia in mod repetat! Ajuta la dezvoltarea abilitatilor motrice fine, abilitatilor senzoriale, curiozitatii si descoperirii.

Jucaria are 3 moduri de joaca:
– Explorare: actiunea bebeluslui activeaza lumini, muzica si sunete invatandu-l despre cauza si efect.
– Muzica de improvizat: bebelusul poate improviza pe cantece ritmare grozave iar lovind butoanele adauga noi instrumente.
– Joc: urmariti luminile pentru un premiu excelent – un spectacol de muzica si lumini cu ritmuri grozave!
Recomandata copiilor de la varsta de 6 luni

 

 

5 jucarie

 

Beneficiile jucariilor educative

 

Stimulare auditiva – Poate oferi bebelusului abilitatea de a face diferenta intre multe sunete diferite, mai ales ca bebelusii sunt atrasi de voci si studiile au aratat ca muzica este benefica pentru dezvoltarea lor.

Stimularea tactila – Dezvolta abilitatea bebelusului de a face diferenta intra diferite texturi precum tare si moale, aspru si fin, etc.

Coordonarea mana-ochi – Este necesara atunci cand bebelusul incearca sa ajunga si sa apuce diferite lucruri precum jucarii sau diverse obiecte.

Abilitatile motorii – Aici este vorba despre abilitatile fizice ale bebelusului. Abilitatile motorii „brute” ale bebelusului implica miscari precum mersul, taratul, saritul, etc. Abilitatile motorii „fine” implica degetele si mainile, asta insemnand miscari delicate precum apasarea butoanelor sau rotirea cheitelor.

Memoria si vizualizarea – Aceasta este abilitatea copilului de a-si imagina lucruri, de a-si aminti cum arata anumite obiecte atunci cand nu se mai afla in raza lor vizuala.

Joaca independenta – Aici vorbim despre abilitatea copilului de a se juca cu o jucarie fara a avea nevoie de ajutor parintilor.

Dezvoltarea emotionala – Copiii pot invata sa faca fata situatiilor diferite precum a pierde un joc in fata adversarului. Fiind expusi la astfel de situatii cu care se vor intalni si mai tarziu in viata, copiii sunt astfel de mici pregatiti, prin intermediul jucariilor educative, pentru viitor si sunt ajutati sa se dezvolte emotional, invata sa accepte provocari, sa le depaseasca si sa dobandeasca putere mentala.
Orice parinte isi doreste ca puiul sau sa aiba cei mai bun in viata, iar jucariile educative joaca un rol foarte important in dezvoltarea armonioasa a copiilor, mai ales pentru ca se vor distra atat de tare jucandu-se cu ele, incat nici nu vor realiza ca sunt intr-un proces intens de invare, iar invatarea prin joc si joaca este cea mai de succes metoda.

Surse: learnwithplayathome.com; munlab.blogspot.ro; ebay.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau