Jucariile slime ar putea imbolnavi copiii – Vezi care sunt marcile periculoase

Jucaria tot mai populara numita slime, o magza colorata pe care copiii o pot face si acasa, este catalogata ca fiind periculoasa si poate provoca diaree, stari de voma si crampe abdominale.

Website-ul which.co.uk, ce se ocupa strict de siguranta si protectia consumatorului, a atras atentia parintilor dupa ce in slimeul cumparat de foarte multi copii au fost gasite niveluri ridicate de bor.
Substanta a fost gasita in unele produse ca avand valori cu pana la de 4 ori mai mari decat cele permise de standardele de siguranta ale UE.

Borul este un compus chimic prezent in borax, necesar pentru a fabrica slimeul atat de indragit de copii.

Borul in exces poate cauza iritatii, diaree, stari de voma si crampe pe termen scurt.

Mai mult, pe termen lung, in studiile efectuate pe animale, borul a fost corelat cu greutate mai mica decat cea normala la nastere, malformatii si intarzieri in dezvoltare.
Uniunea Europeana avertizeaza ca expunerea la bor poate afecta fertilitatea femeilor si poate fi daunatoare fatului.

Mai putin de 30% din slimeul testat respecta standardele pentru siguranta

Cei de la Which? au testat 11 slime-uri pentru copii si au descoperit ca 8 dintre acestea depaseau limitele de bor permise de UE pentru aceasta jucarie.

Toate cele 8 tipuri de slime erau disponibile pe Amazon.
De la publicarea raportului, Amazon a eliminat de la vanzare toate cele 8 tipuri de slime gasite a fi in neregula, potrivit sursei.

Cele mai periculoase marci de slime pentru copii

Din diferitele marci de slime testat, cele mai periculoase tipuri au iesit a fi „Jupiter juice”, de la Toysmith, care contine 1,400 mg/kg de substanta periculoasa.

Urmatoarele doua tipuri de slime au fost Puff Slime, de la CCINEE, ce a fost gasit cu un nivel de 1000 mg/kg, iar urmatorul este Cosoro Dodolu Crystal Slime Magic Clay, cu 980 mg/kg bor.

Dintre aceste 3 marci de slime, cel putin un tip, Puff Slime, e disponibil la vanzare si in Romania. Popularitatea acestei jucarii este in continua crestere, motiv pentru care, cel mai probabil, pasta maleabila va deveni tot mai intalnita in mainile copiilor din Romania.

Sursa: which.co.uk

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton