Jumatate din mamele romance raman insarcinate intamplator

Pentru cca jumatate dintre parintii din Romania, sarcinile apar intamplator, se arata intr-un sondaj realizat de o clinica de specialitate din Bucuresti, citat de Digi24.

Pentru jumatate dintre parinti, sarcinile apar pe nepregatite

Potrivit sondajului, 60% dintre cei care devin parinti nu isi fac analizele necesare inainte de o sarcina. O treime dintre parinti isi doresc sarcina respectiva, dar nu isi fac analizele de dinainte de conceptie.

In plus, studiul citat arata ca, desi majoritatea viitoarelor mame stiu ca un stil de viata mai sanatos e indicat pe perioada sarcinii, 10% dintre femeile fumatoare raman fumatoare la fel de inraite sau mai rau, iar 17% dintre ele reduc numarul tigarilor fumate, dar nu le elimina complet.

Analizele efectuate inainte de sarcina pot preveni malformatiile

Prezenta unor infectii care nu produc simptome, dar care ar putea afecta grav sanatatea fatului poate fi depistata cu analize efectuate inainte de conceptie.

Mycoplasma, ureaplasma, citomegalovirus, rubeola, rujeola, varicela sunt infectii ce pot fi tratate sau prevenite, prin vaccinare, pentru a evita o sarcina cu probleme.

Studiul in cauza a fost efectuat in intervalul octombrie-noiembrie 2018, pe un esantion reprezentativ de mai bine de 1000 de femei.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate