Juniori mai sanatosi

Daca in primul an de viata ai fost preocupata mai mult de cresterea in greutate, iar in al doilea ati avut de-a face cu adaptarea la noi meniuri, incepand din al treilea an de viata este cazul sa pui accent pe bunele obiceiuri alimentare.

Acum cativa ani specialistii trageau un semnal de alarma: mancarurile preferate ale copiilor (europeni si americani deopotriva) erau pizza si cartofii prajiti.

Intr-un studiu american din 2003 se arata ca 1/3 dintre copiii sub 2 ani nu mancau niciodata fructe si legume, si ca bebelusii mai mici de un an facusera deja cunostinta cu cartofii prajiti.

Si in ciuda tuturor campaniilor pentru prevenirea obezitatii in randul copiilor (si al adultilor, de altfel), cifrele devin mai alarmante.

Unul din 5 copii americani (alte studii indica drept real procentajul de 25%) este obez, iar romanii se grabesc parca sa ii ajunga din urma pe americani macar la acest capitol. Potrivit specialistilor de la Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon, doar Germania si Cehia depa-sesc Romania intr-un top al obezitatii in Europa.
 

Citeste continuarea in revista BABY – mai.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista